Leiden University logo.

nl en

Expert Center Academic Skills

Het Expertisecentrum Academische Vaardigheden (EAV) verzorgt onderwijs in academische vaardigheden binnen diverse BA-programma's. Daarnaast organiseert het EAV een facultair Scriptieseminar voor BA-studenten. Ook wordt met een Schrijfcentrum gratis advies geboden aan studenten die bezig zijn met een academische schrijfopdracht.

Schrijfcentrum

Bij het Schrijfcentrum kun je terecht voor advies over je academische schrijfopdracht. In een individueel gesprek met een speciaal hiervoor opgeleide medestudent (schrijftutor) kun je overleggen over je onderwerp, opbouw, schrijfstijl en andere zaken met betrekking tot jouw scriptie of werkstuk. Daarnaast heeft het EAV enkele handige schrijftips opgesteld.

Scriptieseminar

Het Scriptieseminar biedt begeleiding in werkgroepverband bij het schrijven van het derdejaars BA-eindwerkstuk. 

Onderwijs Academische Vaardigheden

Het EAV biedt in diverse BA-programma's speciale colleges aan over Academische vaardigheden: algemene studievaardigheden, snel en kritisch lezen, het beoordelen van bronnen, het schrijven van een werkstuk en het houden van mondelinge presentaties.

De academische vaardigheden worden behandeld in tien tweewekelijkse bijeenkomsten in de loop van het eerste en/of het tweede semester van de propedeuse. De meeste opleidingen hebben ervoor gekozen dit geheel of gedeeltelijk op te nemen in hun programma. Enkele opleidingen verzorgen zelf een vergelijkbaar aanbod (zie de studiegids van je opleiding). Het EAV biedt ook een cursus academische vaardigheden aan premasterstudenten van Geesteswetenschappen.

This website uses cookies.