Logo Universiteit Leiden.

nl en

Interfacultaire samenwerking

Drie faculteiten van de Universiteit Leiden werken samen om kennis van de toekomst over te dragen.

Faculteit Governance and Global Affairs

Gevestigd in Den Haag, de stad van vrede, veiligheid en recht, benaderen studenten en onderzoekers hedendaagse onderwerpen vanuit zowel een bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch als economisch perspectief. Deze interdisciplinaire benadering geeft het onderzoek en onderwijs van de faculteit een grensoverschrijdend karakter.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Met onze internationale oriëntatie en wortels diep in de Nederlandse rechtsorde, hebben wij vele generaties juristen opgeleid voor de kernfuncties van de rechtsstaat. In ons onderzoek beperken we ons niet tot een enkel speerpunt, maar streven we naar excellent en innovatief onderzoek over de volle breedte van het recht.

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen

De Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Prof. dr. Joanne van der Leun

decaan Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Prof. dr. Joanne van der Leun

"Verantwoordelijke technologie heeft juristen nodig. Daarom is deze multidisciplinaire opleiding onmisbaar."

Deze website maakt gebruik van cookies.