Logo Universiteit Leiden.

nl en

Engels

De taalcursussen zijn praktisch van aard en gericht op het gebruik van de taal. Op elk niveau worden twee varianten aangeboden die in willekeurige volgorde gedaan kunnen worden. Afhankelijk van het behaalde niveau kunnen cursisten doorstromen naar een volgende cursus van hetzelfde niveau of naar een cursus op een hoger niveau. De algemene cursussen bereiden de cursist tevens qua niveau voor op een van de Cambridge-examens, maar er wordt niet geoefend met proefexamens.  

Zomercursussen

Uitspraak Engels
Deze cursus is voor iedereen die zijn uitspraak van het Engels wil verbeteren.  De cursus is zeer praktisch. Er is geen voorkennis van fonetiek vereist

Start cursus

Inschrijven vanaf

Januari/Februari 1 November
Mei 1 April
Juli/Augustus 1 Mei
September 1 Juni

Het Academisch Talencentrum biedt een Engelse taaltoets aan voor bachelorstudenten die in het buitenland willen studeren of aan een Engelstalige Master zouden willen beginnen. Met behulp van deze toets kunnen zij hun Engelse taalkennis toetsen.

Voor medewerkers en promovendi 

Voorts zijn er een aantal cursussen die voor een kleine groep op aanvraag gegeven kunnen worden.

Veel professionals moeten in het Engels communiceren, maar voelen zich onzeker hierover. Kun je soms niet de juiste woorden vinden? Hoe schrijf je een correcte email? Welke woorden zijn handig om te gebruiken in een meeting of bij een presentatie?

Het Academisch Talencentrum van de Universiteit Leiden organiseert een interactieve training (4 x 1,5 uur) voor professionals die beter willen communiceren in het Engels. De nadruk ligt op het toepassen in de dagelijkse praktijk. Grammatica zal alleen ter sprake komen als het noodzakelijk is. Onderwerpen die aan bod komen: emails schrijven, presenteren, vergaderen, argumenteren, small talk, en veelgemaakte fouten door Nederlanders.

Het aanbod van Engels voor Professionele doeleinden omvat cursussen als Teaching in English, English for P&O staff. Er zijn zowel cursussen met open inschrijving als maatwerktrainingen.

Teaching in English

De meeste docenten zijn goed in staat om in het Engels een gesprek te voeren. Iets heel anders is het om ‘live’ voor een groep leergierige studenten te staan en goed en effectief onderwijs te geven. Dat vergt meer en andere vaardigheden. Voor docenten die goed voorbereid de uitdaging aan willen gaan biedt het Academisch Talencentrum de cursus Teaching in English. Voor meer informatie of het aanvragen van deze training kunt u contact opnemen met dhr. S. Cheng, 071-527 41 51 (niet op woensdagmiddag).

Engels voor medewerkers P&O

Met de toename van de internationalisering in organisaties en bedrijven is het voor veel medewerkers op P&O afdelingen de vraag hoe zij het niveau van hun Engels op hun specifieke werkgebied kunnen verhogen. In deze cursus wordt gewerkt aan het verwerven en activeren van vocabulaire op P&O gebied en het versterken van de grammaticale basis. Voor meer informatie of het aanvragen van een cursus kunt u contact opnemen met de heer S. Cheng / 071-527 41 51 (niet op woensdagmiddag).

Het Academisch Talencentrum is gespecialiseerd in Financieel Engels. Het gaat hierbij om maatwerktrainingen voor financieel beleidsmedewerkers, accountants, controllers en medewerkers uit de financiële sector. Veelgemaakte fouten zowel in schriftelijke en mondelinge communicatie komen hierbij aan de orde.

Wilt u weten wat er fout is in onderstaande zinnen, neem dan contact met ons op: atc.maatwerk@hum.leidenuniv.nl

The increase of inflation will cause us to rise prices.
When have you started to work for this company?
We look forward to meet you.
If I would have known the result of this workshop, I would not have gone.
We want to go to the meeting of the CEO's.

Naast het reguliere aanbod van open inschrijving cursussen wordt ook een aantal groepscursussen op aanvraag georganiseerd. Het is ook altijd mogelijk een volledige maatwerkcursus te organiseren, zowel voor groepen als individueel. Bekijk onze maatwerk pagina voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.