Logo Universiteit Leiden.

nl en

Engels

De taalcursussen zijn praktisch van aard en gericht op het gebruik van de taal. Op elk niveau worden twee varianten aangeboden die in willekeurige volgorde gedaan kunnen worden. Afhankelijk van het behaalde niveau kunnen cursisten doorstromen naar een volgende cursus van hetzelfde niveau of naar een cursus op een hoger niveau. De algemene cursussen bereiden de cursist tevens qua niveau voor op een van de Cambridge-examens, maar er wordt niet geoefend met proefexamens.  

  • Engels 3
  • Engels 4 ook semi-intensief in juni (4 weken, 3 keer per week), en januari 2023 (4 weken, 3 keer per week)
  • Engels 5 ook semi-intensief in juni (4 weken, 3 keer per week), en januari 2023 (4 weken, 3 keer per week)
  • Engels 6
Zomercursussen

Uitspraak Engels
Deze cursus is voor iedereen die zijn uitspraak van het Engels wil verbeteren.  De cursus is zeer praktisch. Er is geen voorkennis van fonetiek vereist

 

Start cursus

Inschrijven vanaf

Januari/Februari 1 November
Mei 1 April
Juli/Augustus 1 Mei
September 1 Juni

Het Academisch Talencentrum biedt verschillende cursussen Engels die zijn gericht op het gebruik van Engels in een academische context. Er zijn aparte cursussen voor studenten en voor medewerkers.    

Voor studenten

Voor studenten organiseert het Academisch Talencentrum diverse cursussen Academisch Engels: voor bachelor-studenten die zich voorbereiden op een Engelstalige masteropleiding en voor master-studenten die hun academisch Engels willen verbeteren.

De 'English for Academic Purposes'- cursussen worden voorlopig niet aangeboden, in afwachting van verdere ontwikkelingen.

Het Academisch Talencentrum biedt een Engelse taaltoets aan voor bachelorstudenten die in het buitenland willen studeren of aan een Engelstalige Master zouden willen beginnen. Met behulp van deze toets kunnen zij hun Engelse taalkennis toetsen.

Voor medewerkers en promovendi 

Voorts zijn er een aantal cursussen die voor een kleine groep op aanvraag gegeven kunnen worden.

Voor schoolverlaters: "Mind the gap"

Deze cursus is speciaal voor cursisten die deze lente de zesde klas van de middelbare school hebben afgerond.

Het aanbod van Engels voor Professionele doeleinden omvat cursussen als Teaching in English, English for P&O staff. Er zijn zowel cursussen met open inschrijving als maatwerktrainingen.

Teaching in English

De meeste docenten zijn goed in staat om in het Engels een gesprek te voeren. Iets heel anders is het om ‘live’ voor een groep leergierige studenten te staan en goed en effectief onderwijs te geven. Dat vergt meer en andere vaardigheden. Voor docenten die goed voorbereid de uitdaging aan willen gaan biedt het Academisch Talencentrum de cursus Teaching in English. Voor meer informatie of het aanvragen van deze training kunt u contact opnemen met dhr. S. Cheng, 071-527 41 51 (niet op woensdagmiddag).

Engels voor medewerkers P&O

Met de toename van de internationalisering in organisaties en bedrijven is het voor veel medewerkers op P&O afdelingen de vraag hoe zij het niveau van hun Engels op hun specifieke werkgebied kunnen verhogen. In deze cursus wordt gewerkt aan het verwerven en activeren van vocabulaire op P&O gebied en het versterken van de grammaticale basis. Voor meer informatie of het aanvragen van een cursus kunt u contact opnemen met de heer S. Cheng / 071-527 41 51 (niet op woensdagmiddag).

Het Academisch Talencentrum heeft ook expertise in huis op het gebied van Juridisch Engels. Deze cursus is gericht op het vergroten van de taalvaardigheid in het Engels binnen een juridsche context.

Het Academisch Talencentrum is gespecialiseerd in Financieel Engels. Het gaat hierbij om maatwerktrainingen voor financieel beleidsmedewerkers, accountants, controllers en medewerkers uit de financiële sector. Veelgemaakte fouten zowel in schriftelijke en mondelinge communicatie komen hierbij aan de orde.

Wilt u weten wat er fout is in onderstaande zinnen, neem dan contact met ons op: atc.maatwerk@hum.leidenuniv.nl

The increase of inflation will cause us to rise prices.
When have you started to work for this company?
We look forward to meet you.
If I would have known the result of this workshop, I would not have gone.
We want to go to the meeting of the CEO's.

Naast het reguliere aanbod van open inschrijving cursussen wordt ook een aantal groepscursussen op aanvraag georganiseerd. Het is ook altijd mogelijk een volledige maatwerkcursus te organiseren, zowel voor groepen als individueel.

Deze website maakt gebruik van cookies.