Logo Universiteit Leiden.

nl en

Sponsoren

Onze grote dank aan de sponsoren die afgelopen edities een bijdrage hebben geleverd aan de Taalkundeolympiade. Door hun inspanningen kunnen wij het beste halen uit dit groeiende evenement waar wij en zoveel scholieren ieder jaar weer ontzettend enthousiast voor zijn.

/instituut voor de Nederlandse taal/

Het /instituut voor de Nederlandse taal/ is dé plek voor iedereen die iets wil weten over het Nederlands door de eeuwen heen. Het is een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut dat alle aspecten van de Nederlandse taal bestudeert, waaronder de woordenschat, grammatica en taalvariatie.

Genootschap Onze Taal

Het Genootschap Onze Taal is een vereniging voor taalliefhebbers. Ze publiceren het enige tijdschrift in Nederland waarin deskundig, maar op een prettig leesbare manier, over alle aspecten van taal geschreven wordt. Daarnaast geven ze via allerlei platformen voorlichtingen over het Nederlands.

Uitgeverij Atlas Contact

Uitgeverij Atlas Contact is een van de grootste literaire uitgeverijen van Nederland. De uitgeverij heeft een rijke historie, en ze vinden het uitgeven van boeken interessanter en belangrijker dan ooit. De schrijvers en zijzelf houden van mooie taal en een goed verhaal, en de veelzijdigheid van de wereld wordt weerspiegeld met de grote diversiteit aan schrijvers en onderwerpen.

Uitgeverij Prometheus

Prometheus is een geheel onafhankelijke uitgeverij met een uniek aanbod. Ze hebben een indrukwekkende lijst fictie schrijvers onder de vleugels, maar ook veel ruimte voor wetenschappers vanuit alle vakgebieden die hun expertise met de wereld willen delen.

Deze website maakt gebruik van cookies.