Logo Universiteit Leiden.

nl en

Navigatie Lab Leiden

Het Navigatie Lab Leiden wordt geleid door Ineke van der Ham, aan de universiteit Leiden. Het Navigatie Lab maakt deel uit van de afdeling Gezondheids, Medische en Neuropsychologie, binnen het Instituut Psychologie.

We onderzoeken het ruimtelijk vermogen van de mens en naar navigatievermogen in het bijzonder. We kijken hierbij naar factoren die verschillen tussen mensen kunnen verklaren, zoals bijvoorbeeld geslacht en leeftijd. We richten ons ook op de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel op ruimtelijke vaardigheden en werken aan middelen om deze vaardigheden nauwkeurig te meten en te verbeteren.

We passen innovatieve technieken toe in ons onderzoek, zoals virtual reality en digitale behandeling (serious gaming). We kijken hierbij ook naar hoe aspecten als afstand en tijdsduur in virtual reality ervaren worden en hoe dit het beste benut kan worden in de verschillende toepassingen.

Op deze website plaatsen we regelmatig updates over ons werk (‘Nieuws en agenda’), kunt u meer lezen over wie wij zijn en het onderzoek wat we doen (‘Over ons’Wetenschappelijke publicaties’) en kunt u contact met ons opnemen als u interesse heeft in ons onderzoek of mee zou willen doen.

 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.