Logo Universiteit Leiden.

nl en

Bouw van de Bibliotheek

De Universitaire Bibliotheken Leiden bouwt een nieuwe Middle Eastern Library. Deze nieuwe bibliotheek zal zich bevinden in het hart van Cluster Zuid op de nieuwe Humanities Campus. Ze heeft tot doel de academische gemeenschap te ondersteunen en een prettige studie- en werkomgeving te bieden met moderne faciliteiten voor onderzoekers en studenten in binnen de Midden-Oosten Studies.

Het bouwen van de Middle Eastern Library (MEL) maakt deel uit van het Humanities Campus-project, dat het Witte Singel Doelen-complex transformeert tot een levendig centrum binnen de universiteit en de stads. De opening van de MEL staat gepland voor het begin van het academisch jaar 2024-25.

Het gebouw zal ruimte bieden voor onderwijs en onderzoek door te voorzien in: 

  • capaciteit voor ongeveer 100 nieuwe studieplekken.
  • een uitgebreide referentiecollectie in open kasten.
  • een informatiebalie.

Bovendien zal het Herta Mohr-gebouw zelf meer dan 700 studieplekken, 20 groepsstudieruimtes en verschillende plekken voor koffie bieden.

Brug

De MEL is verbonden met de Universiteitsbibliotheek door middel van een overdekte voetgangersbrug die directe toegang biedt van en naar de Universiteitsbibliotheek, de Asian Library en de Leeszaal Bijzondere Collecties.

African Library

Naast de Middle Eastern Library zal de universiteit een nieuwe African Library openen.

Deze website maakt gebruik van cookies.