Logo Universiteit Leiden.

nl en

Welkom bij de Europe Hub van de Universiteit Leiden!

De nieuwe ‘Europe Hub’ van de Universiteit Leiden is een interdisciplinair platform voor onderzoek, onderwijsexpertise en -capaciteiten van de universiteit met betrekking tot de maatschappelijke en bestuurlijke uitdagingen waar Europa voor staat, zowel in eigen land als daarbuiten. Het platform bestaat uit wetenschappers van verschillende faculteiten - in het bijzonder de Faculty of Governance and Global Affairs (FGGA), Faculteit der Geesteswetenschappen (FGW), Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW), en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR).

Burgers, regeringen en regionale instellingen van Europa staan de komende decennia voor een breed scala aan complexe maatschappelijke en bestuurlijke uitdagingen. Denk aan de klimaat- en energietransitie, de regulering van kunstmatige intelligentie, het behoud van de democratie en de rechtsstaat en de plaats van de EU in een multipolaire wereld. Om deze uitdagingen op een effectieve en duurzame manier aan te pakken, zullen nationale regeringen en Europese instellingen, maar ook Europese burgers en maatschappelijke organisaties, moeilijke keuzes moeten maken. Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek en innovatief onderwijs kunnen deze keuzes onderbouwen.
Bekijk deze website om meer te ontdekken over onze ideeën en activiteiten. Schrijf je in op onze mailinglijst (via de link rechts) om updates over ons werk te ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies.