Logo Universiteit Leiden.

nl en

Thema's

Onze kernthema’s, waar we onze opleidingen en programma's over maken zijn: Public Affairs, Leiderschap, Veiligheid en grote maatschappelijke vraagstukken.

Public Affairs betreft het beïnvloeden van processen van beleid- en besluitvorming. Om in deze dynamische omgeving effectief invloed uit te kunnen (blijven) oefenen, moet de public affairs professional beschikken over inzicht in politieke en bestuurlijke processen.

Dat vereist antwoorden op vragen als:

  • Hoe komt een onderwerp op de maatschappelijke, de ambtelijke en de politieke agenda?
  • Hoe verloopt besluitvorming? En hoe kunt u deze effectief beïnvloeden?
  • Hoe komen wetgeving en beleid tot stand in Den Haag en Brussel?
  • Welke rol spelen netwerken en de media in beleid- en besluitvorming?

Deze thema’s kunnen het best begrepen worden aan de hand van zowel de praktijk als de wetenschap. 

Hieronder vindt u ons diverse aanbod. U kunt kiezen uit de Leergang Public Affairs, de Verdieping Public Affairs of zelf uw programma samenstellen. 
Voor advies of vragen over het aanbod kunt u mailen naar: learning@fgga.leidenuniv.nl 

Meer informatie vind je hier.

Een van de kernthema’s in het aanbod van CPL is publiek leiderschap. In onze opleidingen verkennen we met de deelnemers nieuwe benaderingen om de leiderschapsrol in complexe vraagstukken succesvol richting te geven, nu en met het oog op de toekomst. Op het snijvlak tussen theorie en praktijk werken wij nauw samen met wetenschappers en ervaringsdeskundigen op het gebied van publiek leiderschap. Wij bieden diverse leertrajecten voor professionals, leidinggevenden, bestuurders en topmanagers, waaronder: de Leadership Summer School voor leidinggevenden van Den Haag en Rotterdam; Leadership Masterclasses, leergang Diversiteit en Inclusie; en de nieuwe Leergang Publiek Leiderschap voor burgemeesters, in samenwerking met het Nederlands Genootschap Burgemeesters. Daarbij kunnen wij putten uit ons wereldwijde netwerk van wetenschappers, leidinggevenden en trainers.

In het publieke domein en in de private sector is veiligheid al jaren een kernthema. Veel bestuurlijke vraagstukken komen erg krachtig naar voren op veiligheidsdilemma’s, zoals verdeling van bevoegdheden, beleidsvorming, fundamentele overheidstaken en grondrechten. In de Leergang Terrorisme Recht en Veiligheid besteden we ook aandacht aan terrorisme en contraterrorisme. Hoogleraar (Contra-)Terrorisme Edwin Bakker is één van de kerndocenten van deze leergang.

Heeft u de leergang al doorlopen en/of zoekt u meer verdieping? Dan is de Verdiepingsleergang Terrorisme, Recht en Veiligheid iets voor u.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Wil jij mensen raken, verbinding maken met anderen omdat zij zich herkennen in jouw verhaal? Wil jij anderen inspireren of motiveren door ze een nieuwe wereld of nieuw perspectief te laten zien? Of ben je juist op zoek naar een manier om jezelf meer te laten zien? Maak dan eens bewust kennis met de kracht van een verhaal. Want: onbewust weet je dat al lang!

Meer informatie over de Leergang Storytelling vind u hier.

Bent u geïnteresseerd in een ander vraagstuk of actueel onderwerp en wilt u een opleiding hierover volgen of mee ontwikkelen? Laat het ons weten door een email te sturen met daarin het onderwerp waarin u geïnteresseerd bent.

Uitgebreide informatie over al onze opleidingen vind u hier.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.