Logo Universiteit Leiden.

nl en

Storytelling opfrismiddag

Een apk voor verhalenvertellers

Tijdens de opfrismiddag bieden we een podium voor iedereen die een verhaal heeft of daarmee wil oefenen. Voor onze alumni, maar zeker ook voor geïnteresseerden. Met tips, tricks en anekdotes gaan we verder met het ontrafelen van de geheimen achter een ‘goed’ verhaal! Je krijgt een korte kennisupdate, verdiept je met elkaar in vragen die in je praktijk zijn opgekomen en gaat vooral veel vertellen. Met allerlei interactieve oefeningen bieden we je het duwtje in de rug dat je nodig hebt om weer te oefenen met vertellen! 

Wat gaan we doen?

Programma

13.00     ‘Op verhaal komen’

13.30    What’s new? Ontwikkelingen op het vakgebied

14.30     Verhalen delen

17.30     Afsluiting

Iedereen heeft een verteller in zich. Tijdens deze het storytelling open podium maken we die in je wakker. Dus smaakten onze trainingen naar meer? Of kom je voor het eerst en ben je vooral benieuwd naar de verteller in jezelf? Kom dan naar de opfrismiddag!

Tijdens de opfrismiddag gaan we weer even kort terug naar de basis. Je krijgt theorie aangereikt over de bouwstenen voor een passend verhaal. En tips hoe je verhalen kort, aantrekkelijk en betekenisvol kunt vormgeven. Door veel te oefenen ontdek je hoe je abstracte concepten en kale feiten meer kan laten leven voor jouw publiek.

Voor wie?

Voor alumni die terug willen komen om nog eens te oefenen, te kijken hoe je verder bent gekomen, te oefenen met een oud of nieuw verhaal.

Voor geïnteresseerden, als je wil bekijken of storytelling iets voor jou is of als je wil oefenen met een verhaal dat je al een tijdje zou willen uitproberen.

We gaan uit van het ‘zwaan-kleef-aan-principe’, dus neem vooral vrienden, familieleden of andere bekenden mee om samen je verhalen te delen. 

Suzanne Verhees is presentatietrainer/-coach en storytelling coach. Zij helpt bedrijven en personen bij het (terug)vinden en vormen van hun kernverhaal. Daar waar het vuur brandt. Zij verdiende haar sporen onder andere als senior communicatieadviseur in de dynamiek van het beursgenoteerde PostNL en adviseerde managementteams en directeuren. Het verbinden van mensen en hun belangen en aandacht schenken aan de verhalen en mensen áchter de feiten, ervoer zij als cruciale factoren voor succesvolle verandering en het maken van impact. Suzanne volgde een coachopleiding gericht op persoonlijk bewustzijn en specialiseerde zich verder aan de Storytelling Academy en de School voor Presentatiecoaching. Inmiddels coacht en traint ze individuen en groepen (professionals) bij het vinden, vormen én vertellen van hun verhaal.

Hans Dekker is presentatietrainer/-coach en storytelling coach. De afgelopen 12 jaar trainde en coachte hij verschillende individuen en teams binnen het Hoger Onderwijs, de overheid en de private sector. Hij verzorgt trainingen waarin mensen leren hun verhaal of dat van hun team krachtiger te vertellen. En trainingen waarin zij aan de hand van de ‘Reis van de Held’ op het spoor van hun persoonlijk leiderschap komen. Hans verdiepte zijn kennis aan de School voor Presentatiecoaching en volgde een coachopleiding gericht op talentontwikkeling. Hij studeerde als chief storyteller af aan de Storytelling Academy (www.storytellingacademy.nl) en is lid van de Storytelling Clan (www.storytellingclan.nl). Hij treedt op met zijn eigen voorstelling “Dubbeltje op zijn kant” waarbij hij – in een kring of op een podium - verhalen vertelt in een traditionele

Deze website maakt gebruik van cookies.