Logo Universiteit Leiden.

nl en

Presentatietraining

Ontspannen presenteren, hoe doe je dat? Hoe zorg je er voor dat je jouw boodschap inhoudelijk sterk overbrengt en tegelijkertijd op een open manier in verbinding blijft met je publiek?

Met onze presentatietraining brengen wij je terug bij de kern. We reiken je praktische handvatten aan om in korte tijd ’vanzelf’-sprekend te presenteren. Ontspannen, vertellend over waar het voor jou echt om gaat en prettig om naar te luisteren. Niet door allerlei trucjes, maar doordat je erop vertrouwt dat jouw verhaal wel in je zit. 
Je leert hoe je ontspanning kunt vinden in discomfort. Zo kun je ondanks de aanwezigheid van de druk die bij spreken voor groepen nu eenmaal komt kijken, toch in het moment blijven als je voor een groep staat. En wordt presenteren niet heel anders dan praten aan de keukentafel. 

We bieden vakkundige, geduldige en begripvolle begeleiding met op jouw situatie toegespitste interventies. Kortom een stimulerende omgeving om je verborgen presentatietalent naar een hoger plan te tillen. 

Tijdens de training ga je aan de slag met de vraag hoe de structuur en opbouw van je presentatie je kan helpen meer impact te creëren met je boodschap, wat jij nodig hebt om natuurlijk en geloofwaardig te zijn als presentator en welke voorbereiding daarbij past. 
Dit doe je onder andere door met elkaar te reflecteren op hoe je presenteert en de aangereikte theorie en inzichten direct weet toe te passen in verschillende oefeningen.

Tijdens de presentatietraining werk je met een door jouzelf in de toekomst te verzorgen (zakelijke) presentatie. Gedurende de training geef je die presentatie steeds meer vorm en leer je hoe je de inhoud van die presentatie op een natuurlijke en boeiende manier kunt overbrengen. 

De training heeft als doel:

  • het kunnen structureren van je presentatie zodat deze aantrekkelijk is om te volgen;
  • het begrijpen van hoe je van presenteren van slides naar vertellen van een boodschap komt;
  • het script kunnen los laten en tegelijkertijd regie houden over de richting van het verhaal;
  • het ervaren hoe het is om natuurlijk en vanzelf-sprekend te presenteren;
  • het kunnen reflecteren op de patronen die je ervan weerhouden om natuurlijk en vanzelf-sprekend te presenteren;
  • het kunnen vergroten van de aantrekkingskracht van je presentatie en de impact van je communicatie.

De training is voor:

  • mensen die willen leren hoe ze met meer impact en verbinding kunnen presenteren;
  • managers, beleidsmedewerkers, bestuurders, directeuren, wetenschappers, onderzoekers, docenten, kortom iedereen die regelmatig in zakelijk verband (inhoudelijke) presentaties geeft;
  • degenen die een boodschap hebben waarvan ze willen dat die bij anderen blijft hangen.

Data en locatie
 

Datum: 14 en 21 september, 9.30-17.00 uur.
Locatie: Locatie van de Universiteit Leiden in Den Haag: Schouwburgstraat 2
Deelnemers: er is plaats voor 20 deelnemers

Kosten

Kosten: €950,-

Vragen? Neem contact op met de programmaleider.

Voor algemene vragen kan je contact opnemen met het Centre for Professional Learning T: 070 800 9504. Met specifieke vragen over de inhoud en doelgroep van de Masterclass kan je contact opnemen met mr. Hans Dekker, programmaleider namens het CPL.

E: h.c.dekker@fgga.leidenuniv.nl

T: 070 800 9549

Deze website maakt gebruik van cookies.