Logo Universiteit Leiden.

nl en

Masterclass Personal Branding met Storytelling

Personal branding heeft alles te maken met wie jij in de kern bent, waar je voor staat, waar je voor gaat, waar je goed in bent en hoe je dat vervolgens uitdraagt. Iets waar we in Nederland wel eens terughoudend in zijn. Dat is jammer, want niets is zo echt en werkt zo verbindend als laten zien wie jij bent.

Met verhalen - storytelling -  kun je op een eenvoudige en laagdrempelige manier werken aan je personal branding. Waarom? Alle verhalen zijn er al.

Het gaat dan ook niet om verzonnen verhalen, maar om verhalen uit jouw eigen leven. Verhalen die illustreren welke talenten jij hebt, wat jou drijft, wat je wil betekenen en die laten zien waar jij voor staat. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke verhalen je uit jouw rugzak met levensverhalen en anekdotes je daarvoor kunt gebruiken. Oftewel: weet jij waar je goed in bent, wat jou uniek maakt en waarmee jij verschil kunt maken? Als je dat eenmaal weet, kun je op zoek gaan naar verhalen die daarbij passen. De kunst is uiteindelijk deze verhalen en anekdotes paraat te hebben, zodat je ze op het juiste moment, in de juiste vorm en tegen de juiste persoon kunt vertellen. En zo op een speelse en natuurlijke manier kunt laten zien wat jouw personal brand is.

In deze Masterclass doorlopen we samen deze drie stappen: onderzoeken wie jij bent, zoeken naar bruikbare verhalen én aansprekend vertellen. Hierbij werken we onder andere met het narratieve model van de Reis van de Held. Ook reiken we structuren aan die je helpen jouw verhaal helder te vertellen.

Onderzoeken – wat breng jij mee?
In het eerste deel van de masterclass besteden we aandacht aan jou: wat breng jij mee, wat zijn je talenten en kwaliteiten? Wat drijft jou, geeft je energie? En het allerbelangrijkste: waar wil jij bekend om staan?

Wij gaan er vanuit dat je dit voor een groot deel al weet. Wij helpen je graag een stap verder met het geven van ruimte aan wat jij diep van binnen wil en waarschijnlijk al weet. Durven kiezen voor jouw personal brand.

Zoeken – op zoek naar verhalen uit jouw rugzak
Als je eenmaal weet wat je moet zoeken, heb je het sneller gevonden. Klinkt logisch? Dat is het ook. Wij helpen je met het zoeken naar bruikbare verhalen, die onderstrepen of illustreren wat jij over jezelf wil vertellen. We spelen met grote en kleine verhalen. We nemen je mee in het narratieve model van de Reis van de held.

Vertellen – hoe vertel je een verhaal?
Verhalen vertellen kunnen we allemaal. We doen het dagelijks. In de masterclass gaan we een stap verder. We reiken structuren aan die helpen jouw verhaal helder en aansprekend te vertellen. En waarmee je er een meer expliciete boodschap of betekenis aan kunt geven. Uiteraard gaan we ook veel oefenen!

Hans Dekker is een verhalenverteller, een storyteller. Hij vertelt verhalen in een traditionele vorm. Gewoon in een kring of op een podium. Hij treedt op met zijn eigen voorstelling ‘Dubbeltje op zijn kant’ en verzorgt workshops waarin mensen leren hun verhaal of dat van hun team krachtiger te vertellen en trainingen waarin zij aan de hand van de ‘Reis van de Held’ op het spoor van hun persoonlijk leiderschap komen. Hans studeerde als Chief Storyteller af aan de Storytelling Academy (www.storytellingacademy.nl) en is lid van de Storytelling Clan (www.storytellingclan.nl).

Suzanne Verhees is verhalencoach en helpt bedrijven en personen bij het (terug)vinden, vormen en schrijven van hun (kern)verhaal. Daar waar het vuur brandt. Het is de bron voor authentieke communicatie die helpt jezelf beter te positioneren en meer impact te hebben. Daarnaast geeft zij workshops en trainingen over hoe je storytelling zakelijk kunt toepassen.
Zij combineert haar ruime ervaring op het gebied van interne communicatie en talentmanagement bij een grote corporate organisatie met haar kennis van coaching op het vlak van persoonlijk bewustzijn. Net als Hans heeft zij de leergang Chief Storyteller gevolgd aan de Storytelling Academy.

Data

Datum: Voor actuele data kunt u onderstaand formulier invullen.
Locatie: Den Haag
Deelnemers: er is plaats voor 12 deelnemers

Kosten

Kosten: €495

Voor vragen over deze masterclass kunt u contact opnemen met het Centre for Professional Learning:
E: learning@fgga.leidenuniv.nl en T: 070 800 9504

Met specifieke vragen over de inhoud en doelgroep van de Masterclass kan je contact opnemen met mr. Hans Dekker, programmaleider namens het CPL.

E: h.c.dekker@fgga.leidenuniv.nlT: 070 800 9549

Deze website maakt gebruik van cookies.