Logo Universiteit Leiden.

nl en

Training Storytelling

In vijf dagen naar jouw verhaal

Wil jij meer impact hebben in je communicatie? Of ben je juist op zoek naar een manier om jezelf meer te laten zien? Wil jij mensen raken, inspireren of motiveren door ze een nieuwe wereld of nieuw perspectief te laten zien? Zet dan eens bewust een (persoonlijk) verhaal in. Want onbewust weet je al lang hoe krachtig dat is!

De kracht van een verhaal

Met een passend verhaal kun je een ander raken, breng je iets teweeg. Verhalen verbinden en geven betekenis. Ze zetten de ander aan tot luisteren. Het mooie is: iedereen heeft een verhaal. Ook jij hebt een schat aan verhalen in je. Je hoeft ze alleen maar te vinden. En de belangrijkste factor in een goed verteld verhaal? Dat ben jij zelf!

Maar hoe vind je verhalen? Op welke momenten vertel je ze? Hoe pas je ze toe in jouw dagelijkse praktijk, waarin je bijvoorbeeld een presentatie of speech moet geven of jezelf zichtbaarder moet maken? En hoe breng je een verhaal zo impactvol mogelijk?

Inhoud

Tijdens de training Storytelling gaan we aan de slag met het ophalen, componeren, vertellen en toepassen van verhalen. Welke verhalen heb je allemaal al in je rugzak? Welk verhaal past bij jouw boodschap? Hoe gebruik je het voor een specifiek doel en voor welk publiek? Aan de hand van het narratieve model van de Reis van de held ontrafel je het geheim van een goed verhaal. En leer je waarom jijzelf zo belangrijk bent.

Je werkt aan een eigen verhaal voor een door jou gekozen doel en bent aan het einde van de training in staat zelfstandig verhalen toe te passen voor meer impact in jouw (persoonlijke) communicatie. Op de afsluitende trainingsavond verzorg je een kort optreden voor de andere deelnemers en jullie gasten. 

De training Storytelling is voor iedereen die van verhalen houdt en er graag mee wil werken in zijn of haar praktijk. Die graag handvatten wil voor hoe je een verhaal vindt, opbouwt en op een aantrekkelijke en relevante manier vertelt. Voor mensen die nog niet precies weten wat hun verhaal is en voor hen die het wel weten maar het beter willen inzetten. Maar vooral voor mensen die geloven in de kracht van verhalen en willen leren hoe ze de kracht van hun eigen verhalen kunnen gebruiken voor meer impact én verbinding.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. 

Dag 1              Luisteren en ophalen van verhalen      

Dag  2             Componeren van verhalen

Dag 3              Vertellen van verhalen

Dag 4               Aanscherpen van jouw verhaal

Dag 5               Presentaties

Deelnemers werken tijdens de leergang aan het vormgeven van hun eigen verhaal, dat van hun team of organisatie. Aan het einde van de leergang presenteren zij dit verhaal aan elkaar en hun gasten, die zij hiervoor speciaal uitnodigen. Ook delen zij de belangrijkste inzichten en vragen die gedurende de training bij hen zijn opgekomen.

De training heeft als doel:

  • vergroten van kennis en vaardigheden van storytelling;
  • leren componeren van een verhaal;
  • het op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier kunnen vertellen van jouw eigen verhaal, zodat je het kunt inzetten op een door jou gekozen moment, voor een door jou gekozen publiek en doel (bijvoorbeeld een presentatie, speech, persoonlijke zichtbaarheid)
  • creëren van meer verbinding met je publiek, meer impact in communicatie

Data en locatie

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data bekend voor de Training Storytelling. Meer informatie volgt.


Tijdsduur:       4 dagen van 9.30 - 17.00 uur en een avond  van 17.00 - 22.00 uur
Locatie:             Locatie van de Universiteit Leiden in Den Haag: Schouwburgstraat 2

Op de laatste avond verzorgen alle deelnemers een optreden voor elkaar en hun gasten.   

Kosten

Kosten: €1950

Vragen? Neem contact op met de programmaleider.

Voor algemene vragen kan je contact opnemen met het Centre for Professional Learning T: 070 800 9504. Met specifieke vragen over de inhoud en doelgroep van de leergang kan je contact opnemen met mr. Hans Dekker, programmaleider namens het CPL.

E: h.c.dekker@fgga.leidenuniv.nl

T: 070 800 9549

Deze website maakt gebruik van cookies.