Logo Universiteit Leiden.

nl en

Leergang Storytelling

Wil jij mensen raken, verbinding maken met anderen omdat zij zich herkennen in jouw verhaal? Wil jij anderen inspireren of motiveren door ze een nieuwe wereld of nieuw perspectief te laten zien? Of ben je juist op zoek naar een manier om jezelf meer te laten zien? Maak dan eens bewust kennis met de kracht van een verhaal. Want: onbewust weet je dat al lang!

De kracht van een verhaal

Verhalen inspireren. Verhalen geven betekenis. Ze zetten aan tot luisteren en verbinden je met jezelf en de ander. En het mooie is: iedereen heeft een verhaal. Jij, je team, je organisatie, jullie zijn vaten vol verhalen. Je hoeft ze er alleen maar uit te halen. Maar hoe doe je dat? Op welke momenten vertel je ze? En hoe breng je een verhaal zo impactvol mogelijk?

Tijdens de leergang Storytelling ontrafel je het geheim van een goed verhaal. Je gaat aan de slag met het narratieve model van de Reis van de Held. Je werkt aan een eigen verhaal voor een door jou gekozen doel en leert hoe je dat kan vinden, componeren en hoe je het zo aantrekkelijk mogelijk vertelt.

Inhoud

Tijdens de training ga je aan de slag met het ophalen, componeren en vertellen van verhalen. Je leert de basisbeginselen van storytelling en gaat actief aan de slag met ‘jouw’ verhaal. Welke verhalen heb je allemaal al in je rugzak en hoe gebruik je die voor een specifiek doel?

Je gaat aan de slag met vragen als: Met welke vertelposities kun je rekening houden? Welk narratief -(zingevings)verhaal- kun je over je eigen avonturen ontwikkelen en welk model helpt je daarbij?

Kortom, de cursus geeft je handvatten om zelfstandig jouw verhaal vorm te geven en te vertellen. Op de afsluitende trainingsavond verzorg je een kort optreden voor de andere deelnemers en jullie gasten. 

De training Storytelling is voor iedereen die van verhalen houdt en graag meer wil leren over hoe je een verhaal vindt, opbouwt en op een aantrekkelijke en relevante manier vertelt. Voor mensen die nog niet precies weten wat hun verhaal is en voor hen die het wel weten maar nog meer willen kunnen vatten wat hun verhaal nou zo sterk maakt. Maar vooral voor mensen die geloven in de kracht van verhalen en willen leren hoe ze hun eigen verhalen kunnen toepassen in de praktijk.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. 

Dag 1              Luisteren en ophalen van verhalen      

Dag  2             Componeren van verhalen

Dag 3              Vertellen van verhalen

Dag 4               Aanscherpen van jouw verhaal

Dag 5               Presentaties

 

Deelnemers werken tijdens de leergang aan het vormgeven van hun eigen verhaal, dat van hun team of organisatie. Aan het einde van de leergang presenteren zij dit verhaal aan elkaar en hun gasten, die zij hiervoor speciaal uitnodigen. Ook delen zij de belangrijkste inzichten en vragen die gedurende de training bij hen zijn opgekomen.

De cursus heeft als doel:

  • vergroten van kennis en vaardigheden van storytelling;
  •  leren componeren van een verhaal;
  • het op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier kunnen vertellen van jouw eigen verhaal, zodat je het kunt inzetten op een door jou gekozen moment, voor een door jou gekozen doel.

Data en locatie

Wanneer:         6, 13, 20, 27 maart (dag) en 3 april (avond) 2020
Tijdsduur:       4 dagen van 9.30 - 17.00 uur en een avond  van 17.00 - 22.00 uur
Locatie:             Locatie van de Universiteit Leiden in Den Haag: Schouwburgstraat 2

Op de laatste avond verzorgen alle deelnemers een optreden voor elkaar en hun gasten.   

Kosten

Kosten: €1950

Vragen? Neem contact op met de programmaleider.

 

Voor algemene vragen kan je contact opnemen met het Centre for Professional Learning T: 070 800 9504. Met specifieke vragen over de inhoud en doelgroep van de leergang kan je contact opnemen met mr. Hans Dekker, programmaleider namens het CPL.

E: h.c.dekker@fgga.leidenuniv.nl

T: 070 800 9549

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie