Logo Universiteit Leiden.

nl en

Verdieping Public Affairs

De Verdieping Public Affairs 'Netwerken en Omgeving' is een verdiepend programma over coalitievorming, strategisch omgevingsmanagement, reputatiemanagement en PA in transities. U ontmoet interessante sprekers uit de wetenschap, bedrijfsleven en openbaar bestuur en leert van hun visie op public a­ffairs en netwerken.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de verdieping voert u een persoonlijk intakegesprek van ongeveer 45 minuten met de programmaleider. Tijdens dit gesprek komen uw leerdoelen aan bod. 

Module 1: De kracht van netwerken

Deze module staat in het teken van de kracht van netwerken. We kijken naar de vraag en aanbod in belangenvertegenwoordiging en de waarde van coalitievorming. Dit alles vertalen we vervolgens naar uw eigen praktijk. Hoe kunt u bijvoorbeeld uw netwerk inzetten voor regie en draagvlak? En hoe verhoudt uw netwerk zich met uw huidige en toekomstige strategie? Daarnaast bekijken we uw reputatie door de ogen van uw stakeholders. Hoe zet u contacten om in nuttige actoren voor uw organisatie? Het tweede gedeelte van deze module maakt u kennis met de filosofie onder Strategisch Omgevingsmanagement (SOM), de Mutual Gains Approach. SOM is een combinatie van stakeholdermanagement en issuemanagement. Deze aanpak helpt bij het ontwikkelen van een gestructureerde aanpak van complexe omgevingsvraagstukken.

Module 2: Public Affairs in Perspectief

In deze module kijken we naar de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied Public Affairs. We nemen u mee in de analyse van de body of knowledge van een public affairs professional. Eveneens kijken we naar de ontwikkelingen van het vak voor de toekomst.  Vervolgens gaan we in op public affairs in transities. Een aantal aansprekende praktijkvoorbeelden passeren de revue. Aan de hand hiervan wordt u meegenomen in het krachtenveld dat zich rondom grote transities ontvouwt.

Onderhandelen en beïnvloeden behoren tot de standaard competenties van succesvolle PA-professionals. Tijdens het tweede gedeelte van deze module behandelen we verschillende onderhandel- en beïnvloedingstechnieken.

  • U bent een public affairs professional met ruime werkervaring (minimaal 5 jaar).
  • In uw werk bent u vooral op strategisch niveau bezig met beleidsbeïnvloeding.
  • U zoekt naar verdieping en inspiratie en wilt graag in een kleine groep kennis opdoen en ervaringen delen met vakgenoten die een vergelijkbare werkervaring hebben als u.
  • Verdieping en inspiratie voor uw PA werkpraktijk
  • Kennis en inzicht in public affairs in transitie
  • Aanscherpen en verbeteren van uw onderhandelingsvaardigheden
  • Kennis van het opbouwen, onderhouden en benutten van relatienetwerken
  • Kennis van Strategisch OmgevingsManagement
  • Inzicht in de manier waarop je de reputatie van de eigen organisatie kunt verkennen

Het docentencorps bestaat uit een mix van wetenschappers en ervaren praktijkdeskundigen om zowel academische diepte als toepassingsgerichtheid te bewerkstelligen.

Bij dit pakket ontvangt u een aantal boeken, die u als naslagwerk kunt gebruiken. Eveneens plaatsen wij aanvullende literatuur op de digitale leeromgeving.

 

Prijs

€2750,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW en is inclusief literatuur, lunches en diners op de eerste avond van module 1 en 2.

Data

Voor actuele data kunt u mailen naar learning@fgga.leidenuniv.nl  

CPL opleidingen ten tijde van corona

Op dit moment geldt in Nederland een lockdown. Het Centre for Professional Learning (CPL) zal daarom tot nadere berichtgeving alle programma’s online aanbieden. Zodra het weer mogelijk is, vinden onze opleidingen weer op locatie plaats. In de gebouwen van Universiteit Leiden zijn extra maatregelen tegen het coronavirus van kracht. Alle cursusruimtes hebben een aangepaste maximumcapaciteit, er zijn looprichtingen aangegeven en er zijn extra hygiëne-maatregelen getroffen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Nadere informatie vindt u in ons campusprotocol.

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op learning@fgga.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.