Logo Universiteit Leiden.

Leergang Public Affairs Next Level

CPL en Public Affairs Academie presenteren een nieuw verdiepend programma voor ervaren PA-professionals. Dit najaar bieden het Centre for Professional Learning (CPL) van Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie samen een uniek programma voor senior public affairs-professionals. De Leergang ‘Public Affairs Next Level’ verdiept, verrast en verbindt. Deelname bied je dé mogelijkheid om nu eens echt die volgende stap te zetten.

Vier dagen, vier thema's

Verspreid over vier dagen reikt dit programma vier brede thema’s aan om senior PA-professionals te voeden, te prikkelen en te inspireren. Centraal staan de volgende thema’s: leiderschap en beïnvloeding; netwerken en coalities; Big Data en data-gedreven belangenbehartiging; en de toekomst van Public Affairs. Naast wetenschappelijke bijdragen en ervaren praktijksprekers is er ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en ga je in gesprek met de docenten en de andere deelnemers over je eigen rol en groei. Na afloop ontvang je een certificaat van de Universiteit Leiden.

Centre for Professional Learning samen met de Public Affairs Academie

Dit verdiepende programma markeert het begin van de samenwerking van het Centre for Professional Learning (CPL) met de Public Affairs Academie. Beide organisaties zetten zich al lange tijd in voor een leven lang ontwikkelen op het brede domein van Public Affairs. Het CPL is ingebed in de Universiteit Leiden in Den Haag en beschikt over een toonaangevend netwerk van topwetenschappers en gastdocenten op gebied van Public Affairs. De Public Affairs Academie is geworteld in de praktijk en brengt een rijke eigen ervaring met de dagelijkse dilemma’s van het vak van PA-professional. In dit programma komen wetenschap en praktijk samen.

Meld je aan!

Interesse? Meld je aan! Je kunt het aanmeldformulier hier vinden. Vragen? Neem contact met ons op via: learning@fgga.leidenuniv.nl

Meld je aan!
  • Je bent een senior public affairs-professional met ruime werkervaring (minimaal 5 jaar).
  • In je werk ben je vooral op strategisch niveau bezig met beleidsbeïnvloeding.
  • Je zoekt naar verdieping en inspiratie en wilt graag in een kleine groep kennis opdoen en ervaringen delen met vakgenoten met een vergelijkbare werkervaring.
  • Algehele verdieping en inspiratie op public affairs-gebied
  • Inzicht in hoe je jouw leiderschap en dat van je organisatie kunt versterken
  • Aanscherpen en verbeteren van je onderhandelingsvaardigheden
  • Inzicht in de manier waarop je de reputatie van je eigen organisatie kunt versterken
  • Inzicht in interne lobbydynamieken
  • Kennis van nieuwe vormen van participatie
  • Aanscherpen van de kennis over bewezen effectieve beïnvloedingsinstrumenten
  • Aanscherpen van de kennis over stakeholdersmanagement
  • Aanscherpen en verbeteren van netwerkvaardigheden
  • Beter vermogen samen te werken in complexe situaties
  • Kennis van actuele trends in public affairs
  • Specifieke kennis over de inzet van digitale public affairs
  • Inzicht in de competenties die essentieel zijn voor public affairs-professionals in de 21ste eeuw

Het docentencorps bestaat uit een mix van wetenschappers en ervaren praktijkdeskundigen om zowel academische diepte als toepassingsgerichtheid te bewerkstelligen. Deze sprekers zijn afkomstig (uit het netwerk) van de Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie.

€2950,-.

20 en 27 september en 4 en 11 oktober 2021.

Voor vragen kunt u mailen naar learning@fgga.leidenuniv.nl

CPL opleidingen ten tijde van corona

Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, is het weer mogelijk dat opleidingsprogramma’s (deels) op locatie plaatsvinden. De komende periode bekijken we per programma of het programma online of (deels) fysiek wordt aangeboden. Actuele informatie vindt u in de beschrijving per programma.

In de gebouwen van Universiteit Leiden in Den Haag zijn extra maatregelen tegen het coronavirus van kracht. Alle cursusruimtes hebben een aangepaste maximumcapaciteit, er zijn looprichtingen aangegeven en er zijn extra hygiëne-maatregelen getroffen. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Let op: doe altijd de Coronacheck voordat u naar de universiteit komt! Nadere informatie vindt u in ons campusprotocol.

We verwachten dat vanaf september alle programma’s weer op locatie kunnen plaatsvinden.

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op; learning@fgga.leidenuniv.nl

Voor vragen over deze leergang kunt u contact opnemen met het Centre for Professional Learning:
E: learning@fgga.leidenuniv.nl en T: 070 800 9504