Logo Universiteit Leiden.

Leergang Public Affairs Next Level

De Leergang ‘Public Affairs Next Level’ verbreedt uw Public Affairs kennis, verrast met nieuwe inzichten en verbindt met een groep collega’s die op hetzelfde punt in hun carrière is aanbeland; het moment waarop de vraag om bezinning en verdieping steeds sterker wordt. Deelname biedt u de mogelijkheid om daar echt werk van te maken. Het programma is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden (Centre for Professional Learning, CPL) en de Public Affairs Academie. Samen komen we met een innovatief programma dat praktijk en wetenschap verbindt.

Vier dagen, vier thema's

Verspreid over vier dagen reikt dit programma vier brede thema’s aan om senior Public Affairs-professionals te voeden, te prikkelen en te inspireren. De volgende thema’s zullen aan bod komen: Leiderschap in je vak; Nieuwe trends in Public Affairs; Polderen en samenwerken; De kracht van (on)zichtbaarheid. Naast wetenschappelijke bijdragen en ervaren praktijksprekers is er zeker ook ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en gaat u in gesprek met de docenten en de andere deelnemers over uw eigen rol en groei. Na afloop ontvangt u een certificaat van de Universiteit Leiden en aanvullende literatuur naar keuze.

Centre for Professional Learning samen met de Public Affairs Academie

De samenwerking van het Centre for Professional Learning (CPL) met de Public Affairs Academie startte in september 2021. Na het succes van de eerste editie organiseren we dit voorjaar met veel plezier voor de tweede keer Public Affairs Next Level. Het CPL is ingebed in de Universiteit Leiden in Den Haag en beschikt over een toonaangevend netwerk van topwetenschappers en gastdocenten op gebied van Public Affairs. De Public Affairs Academie is geworteld in de praktijk en brengt een rijke eigen ervaring met de dagelijkse dilemma’s van het vak van PA-professional. In dit programma komen wetenschap en praktijk samen.

Hoe denken deelnemers over de Leergang Public Affairs Next Level?

Verlaat onze website om deze video te bekijken.
  • U bent een senior public affairs-professional met ruime werkervaring (minimaal 5 jaar).
  • In uw werk bent u vooral op strategisch niveau bezig met beleidsbeïnvloeding.
  • U zoekt naar verdieping en inspiratie en wil graag in een kleine groep kennis opdoen en ervaringen delen met vakgenoten met een vergelijkbare werkervaring.
  • Algehele verdieping en inspiratie op public affairs-gebied
  • Inzicht in hoe je jouw leiderschap en dat van je organisatie kunt versterken
  • Aanscherpen en verbeteren van je onderhandelingsvaardigheden
  • Inzicht in de manier waarop je de reputatie van je eigen organisatie kunt versterken
  • Inzicht in interne lobbydynamieken
  • Kennis van nieuwe vormen van participatie
  • Aanscherpen van de kennis over bewezen effectieve beïnvloedingsinstrumenten
  • Aanscherpen van de kennis over stakeholdersmanagement
  • Aanscherpen en verbeteren van netwerkvaardigheden
  • Beter vermogen samen te werken in complexe situaties
  • Kennis van actuele trends in public affairs
  • Specifieke kennis over de inzet van digitale public affairs
  • Inzicht in de competenties die essentieel zijn voor public affairs-professionals in de 21ste eeuw

Het docentencorps bestaat uit een mix van wetenschappers en ervaren praktijkdeskundigen om zowel academische diepte als toepassingsgerichtheid te bewerkstelligen. Deze sprekers zijn afkomstig (uit het netwerk) van de Universiteit Leiden en de Public Affairs Academie.

€2995,-.

Najaar 2022:
3 en 17 oktober, 7 en 21 november

Voor vragen kunt u mailen naar learning@fgga.leidenuniv.nl

Voor vragen over deze leergang kunt u contact opnemen met het Centre for Professional Learning:
E: learning@fgga.leidenuniv.nl en T: 070 800 9504