Logo Universiteit Leiden.

nl en

Politiek & Bestuur

Alles met betrekking tot politiek, bestuur en communicatie valt samen in dit domein.

▷ Public Affairs

Als deelnemer voor de bekende Public Affairs basis- en verdiepingsleergang wordt de verbinding tussen de politieke en maatschappelijke omgeving gelegd en krijg je inzicht in politieke en bestuurlijke processen.

Meld je aan voor de leergang Public Affairs
Meld je aan voor (de verdiepingsleergang) Public Affairs Next Level

▷ Academie voor de Rechtsstaat

Ga aan de slag om je kennis en inzicht in de beginselen van de rechtsstaat te vergroten. Discussieer met deelnemers werkzaam in verschillende onderdelen van de rechtsstaat om de werking ervan in de praktijk beter te doorgronden. Na deze cursus heb je een 'rechtsstatelijke antenne' ontwikkeld die je helpt misstanden in een vroeg stadium te herkennen en mogelijk te voorkomen.

Meld je aan >>

▷ Masterclass Politieke Stijl

Door moderne media staan personen en hun emoties centraler in de politiek. Toch proberen we politici nog steeds te begrijpen vanuit logica waar ideeën centraal staan. Dat wringt. Ga aan de slag met het archetypemodel voor politieke stijl, waar ideeën verbonden zijn aan personen en emoties, voor handvatten om adequaat te kunnen acteren in de hedendaagse politieke omgeving. 

Schrijf je in >>

▷ Leiden Governance Programme

Grote maatschappelijke opgaven kunnen we alleen oplossen door sectoroverschrijdend te werken. Denk aan vraagstukken zoals de energietransitie; de coronapandemie, de woningcrisis; digitalisering; (inter)nationale veiligheid; de kwaliteit van onze democratische rechtsstaat. Het aanbod voor professionals met oog voor het publiek belang bestaat uit een volledig programma, maar biedt ook losse onderdelen aan:

▷ Communicatie

Communicatie is een belangrijk onderdeel van Politiek en Bestuur. In trainingen en cursussen wordt aandacht geschonken aan bijvoorbeeld persvoorlichting en communicatie in tijden van crises.

Bekijk de Vaktraining Persvoorlichting
Bekijk de cursus Crisiscommunicatie

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Politiek & Bestuur nieuwsbrief

Inschrijven
Deze website maakt gebruik van cookies.