Universiteit Leiden

nl en

Wegwijzer voor studenten

Alles wat je wilt weten over studeren, ondersteuning, praktische zaken en ontspanning lees je hier.

Naar de studentenwebsite

Welkom bij Geesteswetenschappen

Medezeggenschap

>> Video: Hoe kun jij meepraten op de faculteit?

Over jouw studie

Studiepunt

Het studiepunt is het centrale studenteninformatiecentrum van de Faculteit Geesteswetenschappen. Je kunt hier terecht met algemene vragen over onderwijssystemen, vak- en tentameninschrijvingen voor kerncurriculumvakken, minoren en keuzepaketten, toelatingsprocedures, à la carte-onderwijs en contractonderwijs. Ook kun je hier terecht met problemen bij aanmelding van cursussen.

Het Studiepunt is gevestigd in de hal van het Lipsius bij de balie van het LIPS. Er is altijd een medewerker aanwezig achter de balie om jouw vragen te beantwoorden. Ook hebben ze een uitgebreide website waar je op veelgestelde vragen antwoorden kunt vinden: universiteitleiden.nl/fgw-faq

Plexus: frontoffice studentenzaken

In het Plexus Studentencentrum worden verschillende faciliteiten voor studenten aangeboden. Bij de Frontoffice Studentenzaken kun je terecht met vragen over je in- of uitschrijving, collegekaart, LU-kaart, collegegeld, studiefinanciering, financiële zaken, etc.

De afdeling Student Support Services ondersteunt je bij het behalen van studiesucces. De studentpsychologen kunnen je helpen bij het verbeteren van studievaardigheden of leren strategisch te studeren, tentamens te maken, faalangst te verminderen en uitstelgedrag aan te pakken. En studentdecanen kunnen je helpen met vragen over studievertraging, rechtspositie en regelgeving. Denk aan vragen over studievertraging door ziekte of persoonlijke omstandigheden, studeren en topsport, het BSA of geldzaken zoals studiefinanciering.

Gebruik je studentenaccount om in te loggen bij:

Inclusief onderwijs

>> Video: Leer de POPcorner kennen

Haal alles uit jouw studie

 

 

 

 

 

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) is de algemene bibliotheek van de Universiteit Leiden waar alle studenten kunnen komen studeren en boeken kunnen aanvragen, ophalen en terugbrengen.

De meeste boeken en tijdschriften staan in het gesloten magazijn en moet je aanvragen via de digitale catalogus. Als je een boek of tijdschrift hebt aangevraagd, kun je dit meestal na een uur al ophalen bij de lockers naast de informatiebalie. In de studiezalen staan boeken geordend op onderwerp; deze boeken mogen door iedereen worden gebruikt, ze kunnen echter niet worden uitgeleend.

Ook vind je in de UB veel studieplekken en computerwerkplekken. Daarnaast kun je gebruikmaken van een individueel studiekabinet of speciale groepsruimtes waar je op gedempte toon met elkaar kunt praten en samenwerken.

Ontdek het studentenleven

Studieverenigingen

Bijna iedere opleiding heeft een studievereniging die interessante excursies, lezingen, borrels en studiereizen organiseert. Leden hebben vrijwel nooit verplichtingen en vaak krijg je als lid korting op studieboeken of kun je je aansluiten bij een commissie. Vind jouw studievereniging op universiteitleiden.nl/fgw-studieverenigingen!

Studentenverenigingen

Het studentenleven staat bekend om haar studentenverenigingen. Deze verenigingen zijn een goede manier om snel veel mensen te leren kennen. Bovendien worden er vaak feesten gegeven en kun je gebruikmaken van hun aanbod op het gebied van sport en cultuur. Zo kent Leiden vele gezelligheidsverenigingen, maar ook internationale verenigingen en religieuze verenigingen. Een volledig overzicht vind je op de website van de Plaatselijke Kamer van Verenigingen: pkvv.nl!

...maar ook

Bij ons leer je de wereld kennen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.