Logo Universiteit Leiden.

nl en

Touching Treasures

Boeken, prenten en foto’s zijn er natuurlijk om te lezen of te bekijken. Maar ze zijn zoveel meer.

Ontdekken
Een miniatuur, verscholen achter een gordijntje, een opgevouwen fragment uit een heilig boek, gedragen als een amulet, of een portret van een geliefde, verrijkt met een haarlok of gedroogde bloemen: het zijn objecten die kunnen ontroeren en een verhaal vertellen dat uitstijgt boven de inhoud van tekst of beeld. Er valt van alles te ontdekken aan boeken, handschriften en afbeeldingen: verborgen inhoud, beweegbare onderdelen, pop-up voorstellingen. Dit is het onderwerp van de tentoonstelling Touching Treasures, voor wie niet van lezen alleen houdt…

Bron van informatie
De materiële vorm van de voorwerpen uit de bijzondere collecties die u hier ziet, laat een ander licht schijnen op hun betekenis en waarde. Ze zijn bijzonder om verschillende redenen. De objecten hebben fysieke kenmerken die laten zien hoe makers of gebruikers een emotionele connectie met het voorwerp hebben, of de materiële vorm is een toegevoegde bron van informatie. Ten slotte vraagt de driedimensionaliteit van sommige werken een interactie die alleen begrijpelijk wordt als je het hele object in het echt ziet.


De tentoonstelling is van 15 juni tot en met 9 september 2018 te zien.

Tentoonstellingsruimte Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 27
Open: maandag t/m vrijdag 8.30-24.00 uur, op zaterdag en zondag 10.00-23.00 uur (toegang gratis). Gesloten of feestdagen.

Deze website maakt gebruik van cookies.