Logo Universiteit Leiden.

nl en

Het onderzoek

In het onderzoek ‘Veerkracht na Verlies’ worden de beleving en manier van omgaan met het overlijden van een ouder tijdens de kindertijd onderzocht. Ook kijken we naar de gevolgen hiervan op latere leeftijd. We willen graag weten welke factoren kunnen helpen bij het verwerken van zulke ingrijpende ervaringen in de kindertijd.

Het onderzoek richt zich op hoe verschillend de gevolgen kunnen zijn en op het beter begrijpen van deze verschillen. Dit onderzoek gaat ook over de vraag waarom sommige mensen het overlijden met zich meedragen zonder daar in de volwassenheid langdurige ingrijpende gevolgen van te ondervinden, terwijl dit verlies bij anderen zeer bepalend blijft in hun leven.

We hopen met dit onderzoek meer kennis te vergaren om zo bij te dragen aan de ondersteuning van kinderen en jongeren wanneer zij te maken krijgen met het overlijden van een ouder.

Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor het onderzoek.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van het onderzoek zullen worden gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Het gaat om anonieme gegevens, waardoor de resultaten nooit tot u te herleiden zijn. Zodra de belangrijkste resultaten van het onderzoek bekend zijn, zullen deze ook op deze website geplaatst worden. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent, raden wij u aan deze website in de gaten te houden.

Financiering van het onderzoek

Het onderzoek 'Veerkracht na Verlies' wordt gefinancierd door het Leids Universiteits Fonds (LUF) en de Universiteit Leiden. Meer informatie over het LUF kunt op vinden op www.luf.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.