Logo Universiteit Leiden.

nl en

Onderwijs

Onderwijs over quantum is ontzettend belangrijk. Daarom ontwikkelt Quantum Leiden onderwijs en voorlichting over de quantumtechnologie, op alle niveaus, van middelbare school tot Masters-studie. Zo leiden we de onderzoekers van de toekomst op, en bereiden we de jeugd voor op een quantumtoekomst.

Studenten kunnen de masterstudie Quantum Information Science & Technology (QIST) volgen. Dit is een studie die wordt aangeboden in samenwerking met de TU Delft.

Daarnaast is er een Leids masterprogramma Classical and Quantum Information, gericht op quantum-informatiewetenschappen in combinatie met data science.

Talent & Learning Centers

Samen met Delft richt Leiden één van de vier Learning & Talent Centers op. Deze centra brengen onderwijsinstellingen met elkaar in contact en met de industrie.

Pre-university Quantum

Met pre-university Quantum bezoeken getalenteerde en geïnteresseerde middelbare scholieren de universiteit om meer over quantum te leren. Ze krijgen college, doen proefjes in het lab, kijken mee met het onderzoek van promovendi en maken sommen om de quantummechanica echt te leren begrijpen.

Quantum rules

Natuurkundedocent Henk Buisman, ook verbonden aan het Natuurkunde-instituut LION van de Universiteit Leiden, ontwikkelde samen met collega’s het project Quantum Rules. Dit is  een lesprogramma waarbij een docent met zijn klas een bezoek brengt aan een speciaal lab voor leerlingen. Daar kunnen ze allerlei quantummechanische experimenten uitproberen.

Deze website maakt gebruik van cookies.