Logo Universiteit Leiden.

nl en

Psychologielab op Wielen huren?

Psychologielab op Wielen is een compleet uitgerust laboratorium met geavanceerde psychologische meetapparatuur. Ons mobiele lab is te huur voor diverse activiteiten. Onderzoek doen op locatie? Inhuren voor een bedrijfsuitje? Eigen plan maken? Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Leidse promovendi in de tent van Psychologielab op Wielen

Bedrijfsuitje

We komen graag langs met ons Psychologielab op Wielen voor een kijkje in de keuken van de wetenschap. Dat combineren we bijvoorbeeld met een lezing of workshop tijdens een bedrijfsuitje. 

Onderzoek

Met het mobiele lab haal je midden in de samenleving data op voor onderzoek. Verhalen vertellen over wetenschap? Psychologielab op Wielen is te huur voor onderzoekers binnen en buiten de Universiteit Leiden.

Psychologielab op Wielen huren

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op

Voor een optimale start van je onderzoek is het aan te raden om een paar weken voorbereidingstijd in te plannen. Hoe ziet het mobiele lab eruit? Check of je voldoet aan alle vereisten en lees hoe je goed gebruik maakt van Psychologielab op Wielen.

Het Psychologielab op Wielen is een volledig elektrische bestelwagen uitgerust met essentiële onderzoeksinstrumenten, waaronder een set draadloze wifi die werkt als hotspot voor onderzoekers.

Lichtintensiteit en temperatuur kunnen handmatig worden aangepast. Binnenin vind je een ontvanger verbonden met luidsprekers en een televisie voor het weergeven van audio- en video-inhoud aan deelnemers.

De monitor is bevestigd aan een flexibele arm die gemakkelijk in elke richting kan worden bewogen. Om de interacties comfortabel te laten verlopen, hebben we een zitgedeelte met een tafel gemaakt waar onderzoekers zitten met hun deelnemers of waar twee deelnemers bij elkaar zitten.

Het busje heeft speciale compartimenten met een reeks stopcontacten, zodat waardevolle meetinstrumenten (bv. BIOPACS) veilig worden aangesloten.

Het Psychologielab op Wielen is ook een veelzijdige labruimte: als je specifieke behoeften hebt, kun je je eigen apparatuur meebrengen. De opbergvakken van de bus zijn speciaal ontworpen om veiligheid en bescherming te bieden voor waardevolle meetinstrumenten.

Je voldoet aan de eisen voor het gebruik van Psychologielab op Wielen, wanneer je:

  • minimaal 5 jaar in het bezit bent van het Nederlands rijbewijs B (auto);
  • In het bezit bent van de BHV met betrekking tot brandveiligheid en EHBO;
  • Je beschikt over de juiste verzekeringsdekking voor het besturen van een auto. Dit betreft jou als persoon (voornamelijk aansprakelijkheid). Het busje zelf is verzekerd. Als je wat duurdere apparatuur meeneemt van de campus, moet je misschien een aanvullende verzekering afsluiten voor de apparatuur. Informeer bij het lab voor alle informatie.
  • Op de eerste dag dat je het busje gebruikt, komt er een lablid van Psychologielab op Wielen mee voor een proefrit. Hij/zij zal het mobiele lab voor en na gebruik doorlopen en controleren. Je krijgt vooraf ook een korte rondleiding. De labmedewerker kijkt even mee hoe je de bus bestuurt.

Do's en don'ts

Het Psychologylab op Wielen is een high-tech laboratorium op wielen en vereist daarom meer voorzichtigheid en zorgvuldigheid dan een gewone huurauto of bus.

Lees de aanvullende beleidsregels en instructies die je krijgt wanneer je het busje ophaalt en besteed daarnaast speciale aandacht aan de volgende punten:

Rij veilig

We vragen je om verantwoordelijk te rijden, op een georganiseerde en veilige manier te parkeren en de veiligheid van zowel het mobiele lab als de apparatuur te allen tijde te garanderen tijdens het gebruik ervan. Het is belangrijk om te weten dat het busje niet te vergelijken is met een kleine stadsauto die je zomaar kunt achterlaten bij een supermarkt. 

Wees je bewust van de calamiteitenprotocollen

Het is van cruciaal belang dat alle huurders - vooral de onderzoeker die de leiding heeft - de calamiteitenprotocollen en stroomschema's die voor het busje worden geleverd zorgvuldig doornemen. Door vertrouwd te raken met deze documenten ben je goed voorbereid en geïnformeerd in het geval van onvoorziene omstandigheden of noodgevallen.

Breng de bestelwagen volledig opgeladen terug

Zorg ervoor dat je het busje volledig opgeladen terugbrengt naar de parkeerplaats. Dit zorgt ervoor dat die de volgende dag klaar is voor gebruik en dat die maximaal beschikbaar is.

Breng de bestelwagen schoon terug

Zorg ervoor dat het busje van binnen en van buiten schoon is wanneer je die inlevert. Ga ermee door de wasstraat als hij langer dan een dag is gebruikt of zichtbaar vuil is geworden.

Volg de hygiëneprotocollen

We verzoeken je vriendelijk om onze hygiëneprotocollen op te volgen die in de bestelwagen aanwezig zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.