Logo Universiteit Leiden.

nl en

Programma 2021

Op zaterdag 23 januari 2021 vindt de Taalkundeolympiade plaats. Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus hebben we besloten dat de olympiade dit jaar online zal worden georganiseerd.

Hieronder staat alles wat je moet weten over de olympiade van 2021 op een rijtje.

Lees de onderstaande informatie grondig door om goed voorbereid te zijn op de olympiade!


Je krijgt op zaterdag 23 januari om 10:00 uur stipt een mailtje van ons. De inhoud van het mailtje is het volgende:

•    Eén pdf-bestand met de zes opgaven van de olympiade.
•    Zes verschillende Word-bestandjes voor de antwoorden op de zes verschillende opgaven.
•    Een introductiefilmpje van dr. Tijmen Pronk met instructies.

De opgaven maak je dit jaar dus niet op papier, maar in Word. Elke opgave heeft een eigen Word-bestand waar je je antwoorden moet uitwerken en opschrijven. Het is heel belangrijk dat je in elk bestand je naam duidelijk noteert! 

Je hebt tot 16:00 uur stipt om je zes losse Word-bestanden inclusief je naam en je antwoorden terug te mailen naar olympiade@ha.leidenuniv.nl. 

Verder is er nog een aantal punten van aandacht:

•    Indien je gebruik moet maken van een bijzonder schrift, wordt het alfabet hiervan in het Word-bestand van de desbetreffende opgave opgenomen zodat je de letters die je nodig hebt kan knippen en plakken.


•    Bij één opdracht moet je zelf iets opschrijven in een bijzonder schrift. Hierbij moet je een duidelijke foto maken van je antwoord op papier. Schrijf met een zwarte pen en zorg ervoor dat de foto duidelijk is. Indien de opgavemakers je schrift niet kunnen lezen door een onduidelijke foto, dan wordt je antwoord niet nagekeken. Zorg er dus voor dat je op de 23e een goed werkende camera/mobiel hebt, waarmee je foto’s kan maken en kan uploaden in Word! De foto mag niet los in de mail worden toegevoegd, het moet in het Word-bestand van de desbetreffende opgave worden toegevoegd.


•    De opgaven dienen individueel te worden gemaakt. Samenwerken is dus, in tegenstelling tot de voorronde niet toegestaan! 


•    De opgaven zijn uitgebreid getest op zoekbaarheid, dus de antwoorden opzoeken op het internet heeft geen zin. Vertrouw dus op je eigen kennis en maak de opgaven zelfstandig.


•    Aangezien we geen fysiek evenement hebben, kunnen we geen sfeerimpressies krijgen door de lens van een fotograaf. We zouden het ontzettend leuk vinden als jullie in een pauze tijdens het maken van de opgaven een foto zouden sturen van jullie set-up thuis. Je kan ook aan je ouders vragen of zij een foto van jou willen maken terwijl jij aan het werk bent. Deze foto’s zouden we graag willen gebruiken voor promotie op de social media-platforms van Honours Academy en op de website van de Universiteit Leiden. 


•    Mocht je tijdens de olympiade technische problemen ervaren of andere vragen hebben, dan kan je een mailtje sturen naar olympiade@ha.leidenuniv.nl of een WhatsApp-bericht naar dit telefoonnummer: 06 - 34 16 12 21. Deze twee kanalen worden de hele dag in de gaten gehouden voor eventuele vragen.

Deze website maakt gebruik van cookies.