Logo Universiteit Leiden.

nl en

Learning My Way

Over Learning My Way

De missie achter de Learning My Way methodiek is om studenten en professionals te helpen bij het vinden van hun eigen leerweg om hun unieke bijdrage in de wereld te realiseren. We ondersteunen hen om gezond, zinvol en sociaal betrokken te zijn in dagelijks leven en beroep, waarbij ze door zelfkennis autonoom kunnen omgaan met belangrijke keuzes en tegenslagen.

Learning My Way heeft een ICT-infrastructuur ontwikkeld voor een leven lang leren (het online Learning My Way portfolio) dat met de student zelf meereist. De Learning My Way methodiek complementeert onderwijsprogramma’s van een instelling. Onderwijsinstellingen kunnen de benadering inzetten als een meta-curriculum dat naadloos aansluit op hun reguliere onderwijsprogramma en desgewenst daarin al aanwezige persoonsgerichte onderdelen zinvol integreert. Daartoe wordt, in samenspraak met elke deelnemende opleiding, steeds een maatwerk modulaire aanpak ontworpen.

Foto: Justin Sijtsma

Organisatie

Learning My Way is onderdeel van het Personal Development Centre aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Het biedt onderwijs- en coaching-faciliteiten, met haar basis in het Living Lab van de faculteit. Daarnaast verzorgt het PDC kortdurende on-site zomerscholen en workshops als aanvulling op bestaande onderwijsprogramma's, vooral wanneer persoonlijk-professionele ontwikkeling daarin onderbelicht is. Het PDC ontwikkelt, implementeert, evalueert en consolideert innovatieve vormen van lesgeven en leren op het gebied van persoonlijke en professionele zingeving. Learning My Way wordt momenteel ingebed in reguliere Ba en Ma-programma’s (basis van het Leiden My Way programma voor alle FSW disciplines), aan de TU Delft en Universiteit Utrecht, evenals post-master en HR-contexten, met speciale varianten voor primair en secundair onderwijs. Het programma werd in 2018 bekroond met de Leiden-Delft-Erasmus (Henk Dekker) Award voor onderwijsvernieuwing.

Deze website maakt gebruik van cookies.