Logo Universiteit Leiden

nl en

Algemene informatie

LAKcursussen is onderdeel van Universiteit Leiden en is te vinden in het Lipsiusgebouw aan de Cleveringaplaats. De afkorting ‘LAK’ staat voor Leids Academisch Kunstcentrum.

Bij het LAK kun je deelnemen aan een groot aantal cursussen op het gebied van kunstzinnige vorming onder begeleiding van professionele docenten. Wij bieden cursussen aan in de volgende categorieën: toneel en presentatie, dans, beeldende kunst, muziek, fotografie en schrijven. De podiumkunstcursussen worden afgesloten met een eindpresentatie in een speciaal daarvoor afgehuurd theater. Je werkt niet alleen aan het verruimen van je talenten, maar ontmoet ook anderen die dezelfde passie delen.

Voor wie: 
Onze cursussen zijn toegankelijk voor iedere belangstellende vanaf 17 jaar, tenzij dit anders vermeld staat bij de cursusomschrijving. Je hoeft dus geen student te zijn om deel te nemen aan onze cursussen.

Korting: 
Studenten van het MBO, HBO of Universiteit in Nederland krijgen fikse korting op de cursusprijs. Medewerkers van Universiteit Leiden mogen zich ook inschrijven voor gereduceerd tarief.
Personen onder de 21 jaar krijgen 21% btw-korting op de cursusprijs.

Aanbod: 
Ons aanbod bestaat uit het volgende:

- 2 cursussemesters per jaar (start: september & februari); met meer dan 50 verschillende cursussen in de categorieën: toneel en presentatie, dans, beeldende kunst, muziek, fotografie en schrijven

- workshops; als voorproefje op ons nieuwe cursusprogramma of als uitstapje buiten ons cursusprogramma.

- masterclasses; voor de fijnproevers, een mogelijkheid om dieper in te gaan een bepaald vakgebied, gegeven door een professional . 

- eindpresentaties;  onze podiumkunstcursussen worden afgesloten met een optreden. Een mogelijkheid om al je geleerde skills in praktijk te brengen. Dit is een belangrijk en zeer geliefd onderdeel van ons programma. 

- verhuur kleine muziek studio’s; het is mogelijk om een abonnement te nemen op een kleine muziek/piano-studio. In de studio’s staan goed gestemde piano’s, maar je kunt ook je eigen instrument meenemen. De studio’s zijn voorzien van geluiddempende wanden en vloeren.

- verhuur grote studio’s; het is ook mogelijk om bij het LAK een grote oefenruimte te huren. Het LAK beschikt over drie grote studio's: 2 dans/toneel ruimtes met een houten dansvloer, een geluidsinstallatie en spiegels en 1 grote muziekstudio voor koren en ensembles.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.