Logo Universiteit Leiden.

nl en
(c) - Marc de Haan

Werkvormen

Hoorcolleges met vragen, discussie

Doorgaans bestaat een HOVO-serie uit hoorcolleges. De meeste collegeseries worden door slechts één of grotendeels door één docent gegeven. Er is in deze colleges gelegenheid tot het stellen van vragen. De meeste docenten hanteren voor de vragen vaste momenten in een college. Zij geven dit zelf aan.

Wanneer er in een serie elke week een andere docent college geeft, is de interactie tussen de docent en de deelnemers aan de colleges beperkt en krijgt het college het karakter van een lezing.

Werkcolleges

In werkcolleges worden niet meer dan 30 deelnemers toegelaten. Met meer personen in een groep kan een docent de benodigde interactieve leerprocessen niet meer beheersen. De meer specifieke werkvormen van de werkcolleges staan in de betreffende cursusbeschrijvingen.

Demonstraties en rondleidingen

Bij een aantal collegereeksen is een rondleiding of excursie opgenomen. Dat staat apart in de beschrijving van de betreffende reeks vermeld. Overigens worden de deelnemers voor een rondleiding binnen de series verdeeld in groepen van maximaal 20 personen.

Colleges in digitale vorm najaar 2020

In de collegezaal zal een kleine camera opgesteld staan. De opname die daarmee gemaakt wordt geeft eigenlijk alleen de docent weer. Alle deelnemers van de collegereeks (live én digitaal) krijgen een paar dagen tot een week na het college een link toegestuurd naar de opname. De opnames staan op Brightspace en blijven een maand lang toegankelijk. Net als het materiaal dat u wordt aangereikt voor de studie thuis.

U kunt de opnames het beste bekijken met behulp van een computer met de browsers Chrome of Firefox. Tablets en mobiel kunnen problemen geven bij de weergave. Apple computers geven meestal alleen het scherm met de (powerpoint)presentatie weer, in combinatie met de stem van de docent. 
Bij alle colleges is het mogelijk vragen te stellen aan de docent via mail of chat. Of in persoon natuurlijk, wanneer u een van de aanwezigen in de zaal bent.

Demonstratie van de weergave van een college met powerpoint.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.