Logo Universiteit Leiden.

nl en

Duurzaam bouwen

Fase 2A van het Gorlaeus Gebouw wordt, net als fase 1, duurzaam gebouwd.

De belangrijkste duurzame maatregelen die toegepast worden, zijn:

  • Warmte- koudeopslagsysteem: een duurzame vorm van energieopwekking
  • Drievoudig glas
  • Toepassen van ledverlichting
  • 1150m2 aan zonnepanelen
  • Gevels, dak en vloer met hoge isolatiewaarde (Rc is 6,0 m2K/W) om warmteverlies te beperken en energie-efficiëntie te verhogen

BREEAM

Fase 2 van het Gorlaeus Gebouw wordt, net als fase 1, BREEAM gecertificeerd. De ambitie is BREEAM Very Good. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een gecertificeerde onafhankelijke beoordelingsmethode om gebouwen op hun duurzaamheidsprestaties te beoordelen. De verantwoorde bouw en exploitatie van de nieuwbouw dragen bij aan een schone, gezonde en groene leefomgeving.

BREEAM-NL waardeert de mate van duurzaamheid van een gebouw in 5 klassen, te weten: Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding. Het is het breedste duurzaamheidskeurmerk in Nederland waarbij de duurzaamheid wordt gemeten aan de hand van 9 categorieën, variërend van energie-, water- en materiaalgebruik tot afvalproductie en transportbewegingen. BREEAM-NL is ook toegepast bij de ontwikkeling van fase 1 van het Gorlaeus Gebouw. Zowel voor het gebouw als voor het ontwerp is de score Very Good behaald met 62,5 procent.

Meer weten over BREEAM-NL? Klik hier om naar de officiele website te gaan. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.