Logo Universiteit Leiden.

nl en
(c) - Marc de Haan

Bibliotheek

Studenten van HOVO kunnen gebruik maken van de Universiteitsbibliotheek (UB). Wanneer u op het inschrijfformulier heeft aangegeven dat u gebruik wilt gaan maken van de Universiteitsbibliotheek, ontvangt u van de centrale administratie van de universiteit een mail met gebruikersnaam en wachtwoord van uw ULCN-account. Met dit account kunt u een LU-card aanvragen bij het steunpunt Universiteitsbibliotheek. De kaart geeft u gedurende het collegejaar (t/m 31 aug) dat u een HOVO collegeserie volgt, toegang tot de collectie van de Universiteitsbibliotheek (UB). Voor het volgen van de colleges heeft u de kaart verder niet nodig.

Steunpunt Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 27, begane grond bij de receptie
Geopend ma t/m vr 8.30-18.00 uur
071-5272814

Neem wanneer u de LU-card wilt laten aanmaken mee:
- wachtwoord en gebruikersnaam van uw ULCN-account
- identiteitsbewijs
Een foto kan men ter plaatse maken met een webcam.

NB Een ulcn-account is slechts geldig voor het collegejaar dat u een cursus bij HOVO volgt, t/m 31 juli.

Introductie in de UB

Op internet kunt u een virtuele rondleiding door de bibliotheek volgen en kunt u voor diverse vragen de online pagina Hulp nodig? bezoeken. Voor wie liever ter plaatse een introductie krijgt, biedt de UB introducties van een uur of twee in de diverse catalogi en informatiediensten. U kunt u hiervoor aanmelden per e-mail aan helpdesk@library.leidenuniv.nl  Bij de introducties wordt er overigens vanuit gegaan dat u de gewone pc- en internetvaardigheden bezit.

Koninklijke Bibliotheek Den Haag

De Koninklijke Bibliotheek (KB), Prins Willem-Alexanderhof 5 in Den Haag biedt 500 studie- en werkplekken (waarvan 100 met PC) en een enorme collectie wetenschappelijk materiaal op het gebied van Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.