Logo Universiteit Leiden.

nl en

Fietsen en Duurzaamheid: The Leiden University Green Office

Leer over de lokale natuur, probeer gratis een e-bike uit en draag bij aan een betere toekomst op Wereldfietsdag 2021!

 

Hoewel het weer in Nederland onvoorspelbaar blijft, valt over de maand juni met enige zekerheid te zeggen dat het weer aangenaam genoeg is om op de fiets te stappen. Naast dat fietsen gezondheidsvoordelen oplevert, draagt het ook bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Genoeg redenen om te gaan fietsen dus. Probeer op Leiden University's Wereldfietsdag een e-bike uit op onze biodiversiteitsroute en win een fitbit!  

Fietsen heeft een gemiddelde uitstoot van 21 kilogram per kilometer. Dat is minder dan dat je binnen dezelfde afstand loopt of uitstoot met een auto of bus1.De CO2-uitstoot van e-bikes is zelfs nóg kleiner, omdat de tijd tussen plek A en B verkleind wordt door de snelheid van een e-bike2.

Op Wereldfietsdag 2021 promoot het Leiden University Green Office (LUGO) een unieke aanbieding van Bereikbare Haaglanden en Rijnland. Als convenant partner mogen medewerkers van de universiteit gratis een week lang een e-bike uitproberen! Je reserveert een e-bike via onderstaande link. Gebruik daarbij eem zakelijke e-mailadres zodat duidelijk is dat je werkzaam bent bij de Universiteit Leiden. De e-bike kan opgehaald en ingeleverd worden bij een van de deelnemende fietshandelaren. Kijk voor meer informatie op de reserveringspagina.  

Reserveer hier je e-bike! 

Om deze aanbieding nog aantrekkelijker te maken, biedt LUGO vanaf Wereldfietsdag een fietsroute aan langs parken en bossen in Zuid-Holland in samenwerking met Naturalis. Deze gebieden hebben een grote verscheidenheid aan unieke flora en fauna die links en rechts van de route te spotten zijn. Naast de route is ook een lijst met deze dier-en plantensoorten bijgevoegd zodat je naast een bijdrage aan het milieu, ook de mogelijkheid hebt om kennis op te doen over de lokale flora en fauna. 

Leer over de lokale natuur en draag bij aan betere toekomst.  

  • Meld je aan voor de e-bike
  • Kijk hier voor de fietsroutes voor Zuid Holland
Deze website maakt gebruik van cookies.