Logo Universiteit Leiden.

nl en

Vacature LUGO Bestuursfunctie

Ben je gepassioneerd over duurzaamheid? Zie jij kansen om de Universiteit Leiden duurzamer te maken? Ben je in staat om zowel studenten als medewerkers te inspireren, betrekken en versterken? Dit is jouw kans om bij te dragen!

LUGO student-assistent (0,2 fte)

Wil jij dat de Universiteit Leiden duurzamer wordt? Wil jij je medestudenten en medewerkers motiveren om duurzamer te worden? Leiden University Green Office (LUGO) is op zoek naar nieuwe leden! LUGO is het platform waar studenten en medewerkers samen duurzame projecten en inspirerende activiteiten bedenken en uitvoeren, met als doel de universiteit duurzamer te maken.

LUGO

Het LUGO-team bestaat uit 6 enthousiaste studenten. LUGO is onderdeel van het duurzaamheidsteam van de Strategie en Academische Zaken (SAZ), Bestuursbureau en wordt ondersteund door een beleidsadviseur duurzaamheid bij SAZ. LUGO vergadert ook regelmatig met een Raad van Advies die feedback geeft op de voortgang die LUGO boekt.

Wat ga jij doen?

Als lid van LUGO draag je bij aan:

 • Het creëren van een gemeenschap van studenten en medewerkers waar mensen hun ideeën en zorgen over duurzaamheid kunnen delen.
 • Het organiseren en promoten van evenementen die studenten en medewerkers informeren, inspireren en enthousiasmeren. Bijvoorbeeld door symposia over duurzaamheid, workshops voor studenten of een kledingruil.
 • Aanjagen en uitvoeren van projecten die de universiteit duurzamer of groener maken.
 • Communiceren over duurzaamheidsinspanningen van LUGO en de universiteit via verschillende kanalen.
 • Het opbouwen en onderhouden van netwerken over duurzaamheid binnen en buiten de universiteit om samenwerkingen en kennisuitwisseling te stimuleren.
 • Het aansturen van de facultaire Green Teams: een netwerk van studentvertegenwoordigers per faculteit die meedenken over mogelijkheden voor meer duurzaamheid binnen de faculteit. Samen bedenken jullie haalbare en impactvolle projecten om de faculteiten en de universiteit duurzamer te maken.

Beschikbare posities:

Op dit moment hebben we vier vacatures open voor het collegejaar 2024-2025. Geef in je motivatiebrief duidelijk aan voor welke functie(s) je in aanmerking wilt komen.

Communication Officer: Creëer interessante en interactieve social media content voor de verschillende communicatiekanalen van LUGO: Instagram, Facebook, LinkedIn, WhatsApp Group Chat, Teams Sustainability Network. Beheer onze platforms en start online samenwerkingen met andere studentenorganisaties. Ervaring met het beheren van sociale mediaplatforms is een pré voor deze functie.

Team Officer: Verantwoordelijk voor de algemene organisatie van het Green Office-team. Deze persoon is op de hoogte van de dagelijkse verantwoordelijkheden, taken en projecten van LUGO en zorgt ervoor dat iedereen een bijdrage levert. Verder organiseert hij/zij teamvergaderingen en zorgt hij/zij voor een positieve sfeer binnen het team. Daarnaast pakt hij/zij net als de andere leden projecten op en organiseert hij/zij evenementen. Enige bestuurservaring is een pluspunt voor deze functie.

Community officer (2): Verantwoordelijk voor het betrekken van de universitaire gemeenschap. Deze officers zijn verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, het samenwerken met andere studentenverenigingen, het organiseren van informatiemarkten, het vinden van vrijwilligers en het vinden van Green Office-ambassadeurs. Sociale en organisatorische vaardigheden zijn een pluspunt voor deze functie.

Wie zoeken we?

 • Je bent student aan de Universiteit Leiden.
 • Je bent beschikbaar voor 8 uur per werk, uren zijn flexibel.
 • Je spreekt goed Engels; Nederlands is een pré.
 • Je werkt goed in teamverband.
 • Je hebt een passie voor duurzaamheid.

Wat bieden wij?

Een contract van 0,2 fte (8 uur per week) vanaf 1 september 2024 voor minimaal een half jaar tot maximaal twee jaar. Je ontvangt het salaris conform de binnen de universiteit geldende tarieven voor studentassistenten. Aanstelling vindt plaats via Job motion. Het kantoor van LUGO, gevestigd aan het Rapenburg 38 (Leiden), is beschikbaar voor jou en het team. De werktijden van LUGO zijn flexibel.

Diversiteit en inclusie

Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt en versterkt ons onderwijs en onderzoek. We streven ernaar een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en hun volledige potentieel te ontwikkelen.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met James van Veen, beleidsadviseur Duurzaamheid. Dat kan per e-mail: j.a.van.veen@bb.leidenuniv.nl of telefonisch: (06) 34556902. 

Solliciteren

Je kunt online solliciteren via deze link.. Je sollicitatiebrief en CV kun je insturen tot en met 5 juni 2024. De sollicitatiegesprekken vinden kort na de sluitingsdatum plaats. De gesprekken vinden plaats in het Engels of Nederlands, afhankelijk van je voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Deze website maakt gebruik van cookies.