Logo Universiteit Leiden.

nl en

Anti-peuken campagne

Iedereen weet dat roken niet gezond is. Maar wist je ook dat roken niet duurzaam is? In samenwerking met UFB organiseren wij een aantal actiedagen om peuken op te rapen, duurzame asbakjes uit te delen en mensen te informeren over hoe ze duurzamer kunnen roken!

Wist je dat elk sigaret die er wordt gerookt verantwoordelijk is voor ongeveer 4L water, 14 gram CO2 uitstoot en het verbruik van 3.5 gram olie aan fossiele brandstoffen. Niet heel duurzaam! Naast de productie van sigaretten, veroorzaakt roken vaak ook veel zwerfafval. Peuken worden overal neergegooid in de grachten, op straat, of in het riool. Ook op de universiteit merken wij dit probleem. Terwijl wij een rook-vrije campus hebben, snappen wij natuurlijk wel dat mensen nog wel ergens moeten roken. Het probleem is dan dat mensen vaak net voor het gebouw roken met als gevolg dat alle sigarettenpeuken voor het gebouw liggen! 

Wij willen dit probleem oplossen door duurzame asbakken uit te delen en sigaretten op te rapen. Alle deelnemers krijgen een beloning en korting in de kantine van het gebouw! 

Hieronder een schema van de actiedagen! 

  Ochtend (10:00-12:30) Middag (13:30-16:00)
Woe 13 Sept WSD (Lipsius, P.J.Veth) WSD (Reuvens, Arsenaal)
Vrij 15 Sept UB (Zuid) KOG
Woe 20 Sept WH, SBS  
Vrij 22 Sept PdlC Van Steenis

 

Dus waar wacht je op? Doe mee! Meld je HIER aan. Je kan jezelf opgeven voor een van de tijden en dagen. (Je hoeft ook niet de hele 2.5 uur te blijven! een uurtje is prima!)

 

Deze website maakt gebruik van cookies.