Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid - Entrepreneurship and Management (LLB)

Na je studie

De meeste studenten die een bachelor Rechtsgeleerdheid hebben afgerond volgen daarna nog een master. Hierna komen ze terecht bij juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland, maar steeds vaker ook daar buiten.

Tessa van der Helm

Student

Tessa van der Helm

"Ik zie mezelf niet per se advocaat worden, maar spreekt het bedrijfsleven mij meer aan. Recht – Entrepreneurship and Management biedt de perfecte basis voor zowel het bedrijfsleven als de advocatuur en laat daardoor alle opties nog open".

Waarom heb ik gekozen voor de afstudeerrichting Entrepreneurship and Management?

De studie Rechtsgeleerdheid vond ik altijd al erg interessant, maar ik mistte toch een stukje afwisseling, uitdaging en samenwerking. Deze afstudeerrichting biedt het allemaal. Kleinere uitdagende vakken op het gebied van management, financiën en organisatiestructuren wisselen de massale rechtenvakken af.

Wat wil je bereiken met deze bachelor?

Ieder jaar beginnen alleen al aan de Universiteit Leiden bijna 1000 nieuwe studenten aan een studie Rechtsgeleerdheid. Met deze afstudeerrichting zag ik een mogelijkheid om mezelf al vroeg gedurende de studieloopbaan te onderscheiden van de massa. Recht – Entrepreneurship en Management biedt een veelzijdige opleiding die mij de mogelijkheid geeft een sterke positie te creëren voor op de arbeidsmarkt richting het bedrijfsleven. 

Wat weet je en wat kun je na je bachelordiploma

Je hebt een brede basiskennis en je kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Dat maakt je inzetbaar in tal van beroepen. Om volwaardig jurist te worden en toegelaten te worden tot de zogenaamde togaberoepen (rechter, advocaat of officier van justitie) moet je na je bachelor ook een juridische master afronden.

Toekomstperspectief

Veel studenten vervolgen hun studie met een master. Je toekomst kun je dan ook niet los zien van een afgeronde masteropleiding. In Leiden kun je kiezen uit de juridische master met negen specialisaties en de master Jeugdrecht. Na het afronden van een juridische master kun je kiezen voor de ’klassieke’ togaberoepen zoals rechter, advocaat of officier van justitie, maar er is ook veel vraag naar juristen bij ondersteunde instellingen zoals politie, ministerie en bij (internationale) bedrijven, non-profitorganisaties, banken en overheidsinstellingen.

  • Lees meer over de masteropleidingen
  • Lees meer over de arbeidsmarkt (master- opleidingen)

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.