Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.B.)

Na je studie

De meeste studenten die een bachelor Fiscaal recht hebben afgerond volgen daarna nog een master. Hierna komen ze terecht bij juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland, maar steeds vaker ook daar buiten.

Bas Jorissen

Wat doet alumnus Bas Jorissen nu met zijn studie?

Bas Jorissen

"Ik ervaar mijn keuze voor Fiscaal Recht in Leiden nog dagelijks als meer dan een academische beslissing. Mijn vak en Alma Mater zijn een wezenlijk deel van mijn ‘zijn’ geworden. Ik ontdekte in de fiscaliteit een domein dat mij eindeloos boeit, als vertaalinstrument van politiek en beleid naar portemonnee en vice versa."

"Daarom ben ik er graag mee bezig en dat maakt mijn werkzame leven een genot. En daarin ervaar ik geregeld wat een hoop kennis de Leidse hoogleraren mij eigenlijk meegaven, ook wanneer sommige stukjes later pas vallen.

Ik richtte na mijn studie een eigen kantoor op en inmiddels zijn we meer dan twintig fiscalisten sterk. Het ondernemen binnen mijn passiegebied is mij zo een fantastisch avontuur. Daarbinnen spelen de ervaringen en vrienden voor het leven die ik in Leiden opdeed een onmisbare rol, en dat zal zo blijven"

Marit Oosterom

Wat heeft alumnus Marit Oosterom aan haar studie?

Marit Oosterom

"Na afronding van het Tax Talent Traineeship werk ik inmiddels alweer 3 jaar als fiscalist omzetbelasting bij de Belastingdienst. Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn studententijd. In mijn werk merk ik echt dat ik veel heb aan mijn opleiding."

"Door de manier van lesgeven - werkgroepen met een participantensysteem - kan ik me de materie nog steeds goed herinneren. Omzetbelasting was toen helaas nog een beetje onderbelicht, maar inmiddels is dat heel anders en doet Leiden zelfs mee aan het accent indirecte belastingen (echt een aanrader!). Ook aan Moot Court heb ik veel. Voor mijn werk ga ik namelijk vaak naar de rechtbank!"

Wat weet je en wat kun je na je bachelordiploma

Je hebt een brede basiskennis en kunt je uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Dat maakt je inzetbaar in tal van beroepen. Om volwaardig jurist te worden en toegelaten te worden tot de zogenaamde toga-beroepen (rechter, advocaat of officier van justitie) moet je na je bachelor ook een juridische master afronden.

Toekomstperspectief

Veel studenten vervolgen hun studie met een master. Je toekomst kun je dan ook niet los zien van een afgeronde masteropleiding. In Leiden kun je kiezen uit de juridische master met negen specialisaties en de master Jeugdrecht. Na het afronden van een juridische master kun je kiezen voor de ’klassieke’ toga beroepen zoals rechter, advocaat of officier van justitie maar er is ook veel vraag naar juristen bij ondersteunde instellingen zoals politie, ministerie en bij (internationale) bedrijven, non-profitorganisaties, banken en overheidsinstellingen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.