Universiteit Leiden

nl en

Science Communication & Society

Over ons

Op een wetenschappelijke manier pakken we communicatieproblemen creatief aan. Voor meer informatie over onze projecten, lees verder bij onderzoek.

De SCS masterspecialisatie traint je om de verbinding te kunnen leggen tussen jouw vakgebied en de maatschappij. Dit is waardevol voor iedere wetenschapper. Dus ook als je van plan bent verder te gaan in bèta-onderzoek. Stages kunnen je helpen bepalen of een carrière als wetenschapscommunicator je ligt. Voor de programmavarianten, lees verder bij onderwijs.

Visie

Van kroegweetjes tot onmisbare kennis, aanraking met wetenschap maakt mensen bewust van hun omgeving en houding. Dit bewustzijn stelt mensen in staat om zichzelf te informeren. Op deze manier draagt wetenschap bij aan een breed blikveld en een geïnteresseerde samenleving.

Maar wetenschap is nog altijd niet voor iedereen toegankelijk. Juist de kansarme groepen in de maatschappij worden bij Science Communication & Society wel betrokken. Dit doen we door het bedenken, onderzoeken en uitvoeren van innovatieve communicatieoplossingen.

Hierbij vormen bewustzijn van gezondheid (health awareness), natuur (nature awareness) en het universum (universe awareness) de centrale onderzoeksthema’s. Het laatste thema vindt plaats in een unieke samenwerking met het gelijknamige Europese astronomieprogramma, UNAWE.