Universiteit Leiden

nl en

Leiden Centre of Data Science

Data Science Onderzoeksprogramma

Het Data Science Onderzoeksprogramma van de Universiteit Leiden brengt data science samen met alle andere academische velden. Zo maakt het programma de vele unieke datacollecties van de universiteit beschikbaar.

Tegenwoordig zijn in alle wetenschappelijke gebieden meer data beschikbaar dan ooit tevoren. Data waaruit wetenschappers enorme hoeveelheden nuttige informatie kunnen halen, als ze zijn ontsloten.

Gezamenlijk initiatief van zeven faculteiten

Het Data Science Onderzoeksprogramma is een samenwerking tussen alle zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. PhD-studenten spelen een sleutelrol in het programma. In totaal zullen minstens 21 PhD-studenten worden aangesteld. Zij zullen werken aan de ontwikkeling en toepassing van data science in verschillende onderzoeksvelden van de Universiteit Leiden.

Expertises bij elkaar brengen

De promovendi krijgen ieder twee (co)promotoren, één gespecialiseerd in data science als methodiek, en één uit het vakgebied van de faculteit. Het programma heeft een open structuur: naast de aan te stellen promovendi zijn andere onderzoekers van harte welkom om aan te sluiten en ook studenten kunnen er projecten doen.

Meer informatie en vacatures