Universiteit Leiden

nl en

Junior Science Lab

Docenten VO

Zoals vermeld, mogen slechts vo-docenten, die bekend zijn met het JSL, er zelf gebruik van maken.

Eén manier om met het JSL te leren werken is door de nascholingscursus LAPP-Top for Teachers van het ICLON te volgen. Deze cursus loopt van september t/m januari en wordt jaarlijks verzorgd. De docenten die hieraan deelnemen noemen we JSL docenten.  Een andere mogelijkheid is door enkele malen met een collega-docent mee te komen wanneer die van het JSL gebruik maakt (bijv. bij voorbereidingen van een nieuw practicum of bij de uitvoering daarvan). De laatste mogelijkheid is door aan te schuiven bij bestaande groepen van JSL docenten in de periode januari t/m juni. In ieder geval verwachten we dat u als docent bij ons bekend bent als potentiele gebruiker van het JSL. Als we u nog niet kennen, kom dan eerst een keer bij ons langs!

Nascholingscursus LAPP Top for Teachers

Deze cursus heeft tot doel dat u leert om (complexere) practica te ontwerpen voor uw eigen klassen terwijl u ideeën voor practicumonderwerpen opdoet uit een vakinhoudelijke verdieping. De vakinhoudelijke verdieping wordt vormgegeven door lezingen van wetenschappers van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Zij behandelen ‘hot topics’ uit de natuurkunde, scheikunde of biologie die momenteel aandacht krijgen in Leids wetenschappelijk onderzoek. Uw cursus-opdracht is om een practicum te ontwikkelen dat aansluit bij het curriculum van uw eigen klassen, waarbij u gebruik kunt maken van de faciliteiten in het Junior Science Lab. Indien van toepassing doet u dit op basis van informatie die u uit de vakinhoudelijke lezingen hebt opgedaan, maar leidend is wat u zelf kunt gebruiken in uw eigen onderwijspraktijk. U werkt hierbij samen met enkele collega-cursisten en u krijgt vakdidactische ondersteuning vanuit het ICLON. Wanneer u uw practicum hebt ontwikkeld, wordt het getest door collega’s alvorens u het met uw eigen klassen in het JSL kunt uitvoeren.

Tijdens de cursus wordt u tijdelijk ook als gast-medewerker van de universiteit aangesteld met als betiteling JSL docent. Dit geeft o.a. toegang tot het Junior Science Lab op na-schoolse uren en tot de digitale bibiotheek van de universiteit. Van huis uit kunt u dan ook digitale tijdschriften zoals Journal of Chemical Education, Chemistry Education - Research and Practice in Europe, Biochemistry and molecular biology education en International journal of science and mathematics education bekijken. Tot slot is het mogelijk om, als onderdeel van de cursus, een introductie-cursus COACH6 en ACTIVBoard te volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie