Universiteit Leiden

nl en

Over de Young Academy Leiden

Dwars door disciplinaire en institutionele grenzen creëert Young Academy Leiden (YAL) een gemeenschap van startende academici, die de drijvende kracht is achter nieuwe ideeën binnen de universiteit en daarbuiten.

Jonge wetenschappers zijn de toekomst van universiteiten. YAL geeft hen een stem. We verbinden jonge onderzoekers uit verschillende disciplines met elkaar, en met de samenleving. We helpen hen de organisatiestructuur van de universiteit te doorgronden en zich daarbinnen te bewegen. Zo stellen we hen in staat om de toekomst van deze universiteit vorm te geven.

Onze missie is gebaseerd op drie pijlers:

  1. interdisciplinariteit
  2. wetenschaps- en onderwijsbeleid
  3. outreach

We pleiten voor innovatie op deze drie terreinen. Onze leden vormen een diverse groep van wetenschappers die interfacultair onderzoek nastreven en interdisciplinair onderzoek en onderwijs binnen de Universiteit Leiden bevorderen. We denken ook kritisch na over wetenschaps- en onderwijsbeleid, in het bijzonder over zaken die startende academici aangaan, en nemen deel aan publieke debatten. Daarnaast willen we het brede publiek kennis laten maken met wetenschap en toekomstige generaties inspireren.

Young Academy Leiden heeft als doel binnen de universiteit een netwerk op te zetten, maar ook daarbuiten, met andere universiteiten en met andere partijen in Leiden en Den Haag.

Tom Louwerse en Helen Pluut zijn respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie