Logo Universiteit Leiden.

nl en

Het onderzoek

Virtual Reality is een computertechniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Als je een speciale VR-bril op zet, bevind je je in een virtuele omgeving. Net zoals in een game. Als je je hoofd beweegt, kijk je rond in de virtuele omgeving, waardoor je het gevoel hebt dat je écht in die virtuele wereld bent.

VR wordt steeds vaker gebruikt en kan voor verschillende doelen worden ingezet. Velen kennen VR-games, maar het wordt ook in de klinische praktijk gebruikt. Een groot voordeel van VR is dat er dingen mogelijk zijn die in het echt moeiljik of níet uit te voeren zijn.

Bijvoorbeeld als je in therapie gaat, omdat je hoogtevrees hebt, dan kan je behandelaar je begeleiden met behulp van een VR-bril naar een hoog gebouw. Zulke behandelingen worden vooral met volwassenen gedaan. Onderzoekers zijn nu ook benieuwd in hoeverre VR nuttig kan zijn voor kinderen.

Interesse om mee te doen?

Onze programmeur heeft voor dit project een VR-omgeving met een kampvuur ontworpen. Wij willen weten of kinderen deze VR-omgeving realistisch vinden en of de opdrachten en het gedrag van de virtuele karakters duidelijk zijn. Om hierachter te komen, is het belangrijk dat kinderen vragen invullen over hoe ze dit ervaren. 

Project kampVuuR is daarom op zoek naar kinderen tussen 8 én 17 jaar. Heb je interesse om mee te doen met dit onderzoek?

Deze website maakt gebruik van cookies.