Logo Universiteit Leiden.

Vacature schrijfcentrum

Bij het schrijfcentrum van de Universiteit Leiden kunnen studenten van de Geesteswetenschappen Faculteit terecht voor gratis individuele coaching bij academische schrijfopdrachten. Kom jij ons team van schrijfcoaches versterken? Solliciteer dan nu!

Gevraagd: schrijfcoaches voor het academisch schrijfcentrum van FGW
Ingang: Per 01-08-2021
Omvang: 1 dag in de week (7,6 uur per week – 0,2 fte)
Aanstelling gebeurt in functie van student-assistent.

Wat ga je doen?

Als schrijfcoach van het Schrijfcentrum ondersteun je studenten in een-op-een gesprekken bij alle fasen van het schrijfproces: van het plannen, opstellen van onderzoeksvragen of het maken van een outline tot het verbeteren van de structuur, samenhang, argumentatie en/of stijl van een tekst. Ook geef je workshops over academisch schrijven en help je mee bij algemene PR-activiteiten van het Schrijfcentrum.

Taken

• Individuele coaching van bachelor-, master- en premasterstudenten bij hun academische schrijfopdrachten.
  • Workshops geven over academisch schrijven.
  • Deelname aan PR-activiteiten van het Schrijfcentrum (collegepraatjes geven, social media bijhouden, folders verspreiden e.d.).
  • Meehelpen met het ontwikkelen van hand-outs en workshopmateriaal, het bedenken van evenementen, onderzoekjes uitvoeren e.d.
  • Deelname aan intervisies met het team.

Jouw eigenschappen

• Je bent student aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden.
  • Je kunt minimaal een jaar bij het Schrijfcentrum blijven werken.
  • Je bent gemiddeld één dag (of twee dagdelen) per week beschikbaar.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt affiniteit met het begeleiden van anderen (en liefst ook enige ervaring hiermee).
  • Je wilt je graag als schrijfcoach ontwikkelen.
  • Je hebt affiniteit met schrijven/het schrijfproces.
  • je bent bereid om nauwkeurig je agenda, gespreksplanning en -verslaglegging bij te houden.
  • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels.

Wij bieden

• Een aanstelling van 0.2 fte als student-assistent
  • Een uitgebreide training van vier bijeenkomsten om je goed voor te bereiden op je werk als schrijfcoach.
  • Intensieve begeleiding in het eerste jaar.
  • Regelmatige (inhoudelijke) intervisies.
  • Een energiek, leergierig en gezellig team.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 17 mei door je motivatie en CV te sturen naar Sarah Dresden:  s.r.dresden@hum.leidenuniv.nl. De sollicitatiegesprekken staan eind mei/begin juni gepland. Wil je eerst meer over het schrijfcentrum lezen? Kijk dan eens op onze website: www.universiteitleiden.nl/schrijfcentrumfgw