Logo Universiteit Leiden.

nl en

Perzisch 4

Taal
Perzisch
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
A2.1
Doelniveau
A2.2
Startdata
September, februari
Instructietaal
Perzisch/Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.

Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

De cursus Perzisch 4 is een cursus voor halfgevorderden. Deelnemers die de cursus hebben afgerond kunnen een conversatie over een alledaags onderwerp voeren, zoals over hobbies, gezondheid. Ook is men in staat opschriften en korte teksten te begrijpen.

Voor de cursus Perzisch 4 is voorkennis van de taal vereist. Alle vaardigheden komen aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan woordenschat en grammatica. De volgende onderwerpen worden o.a. behandeld: eten & speciale gelegenheden; scholing en feestdagen; Iran bezoeken; sport en vrijetijd. Aan de hand van praktijksituaties wordt zowel informeel als zakelijk taalgebruik geoefend. Daarnaast komen de samenleving en cultuur aan bod. Per les dient u rekening te houden met huiswerk en voorbereidingstijd van ongeveer drie uur.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Sedighi, A., Persian in Use. Leiden University Press. ISBN 9789087282172.

Het lesboek Persian in Use dat bij deze cursus wordt gebruikt bevat  10 hoofdstukken en correspondeert met niveau B1 van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u van niveau A1.1 naar niveau B1 te begeleiden.  Na de cursus Perzisch 2 bereikt  u niveau A1, na het volgen van Perzisch 3 niveau A2.1 en na Perzisch 4 niveau A2.2

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben,  en in verband met hun werkzaamheden en/of uit persoonlijke interesse de taal op basisniveau willen leren beheersen. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.