Logo Universiteit Leiden.

nl en

Oekraïens introductiecursus

Start data
mei
Instructietaal
Engels/Nederlands
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

Voor de introductiecursus Oekraïens is geen voorkennis van het Oekraïens vereist. Tijdens deze cursus leren de studenten een eerste basis van het Oekraïens en het Cyrillische alfabet. De nadruk van de cursus ligt op communiceren in het Oekraïens in alledaagse situaties. In deze cursus worden verder o.a. de volgende onderwerpen behandeld: iemand begroeten, zich voorstellen, vragen hoe het met iemand gaat.

Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context van Oekraïne.

Na deze cursus is men in staat om enkele vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Men kan zichzelf voorstellen en vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Men kan op simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt en bereid is om te helpen.

Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (twee à drie uur per les).
Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal wordt door de docent verstrekt.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding. 

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 14 en voor een klassikale cursus is 16.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.