Logo Universiteit Leiden.

nl en

Noors 1

DIT IS EEN TESTPAGINA

Startdata
September, februari
Startniveau
0
Doelniveau
A1.1
Instructietaal
Nederlands/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Hybride cursus

Dit is een hybride cursus.
De docent en een deel van de cursisten zijn aanwezig in het lokaal; het andere deel van de cursisten volgt de lessen online. 
Om deze lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Bij het inschrijven voor deze cursus (via Rooster en Inschrijving) kunt u voor 'Noors 1 HYBRIDE KLASSIKAAL' of  'Noors 1 HYBRIDE ONLINE'  kiezen.

Cursusbeschrijving

De cursus Noors 1 (voor beginners) is een basiscursus taalverwerving en vereist geen voorkennis van de taal. Alle basisvaardigheden komen aan de orde: spreken, luisteren, schrijven en lezen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan woordenschat en grammatica. Ook komt de Noorse cultuur en samenleving aan bod. Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden.

Men bereikt niveau A1.1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt me een certificaat.

 

Cursusmateriaal

  • Ellingson, E. en Kirsti Mac Donald, På vei, Tekstboek. ISBN 9788202340940.
  • Ellingson, E. en Kirsti Mac Donald, På vei, Werkboek. ISBN 9788202343163.

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen, alle materialen zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van Stockum.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben, geen kennis van het Noors hebben en in verband met hun werkzaamheden en/of uit persoonlijke interesse de taal op basisniveau willen leren beheersen. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.

Voor deze cursus is geen kennis van de taal vereist. Het betreft een beginnerscursus.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.