Logo Universiteit Leiden.

September, januari, april
Instructietaal
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Cursusbeschrijving

In deze cursus worden kandidaten voor het Staatsexamen NT2 programma 2 voorbereid op het examen. Door te oefenen met voorbeeldexamens in de vier vaardigheden lezen, luisteren, spreken en schrijven worden de cursisten vertrouwd gemaakt met de vorm van de opdrachten en de techniek van het antwoorden. De docent geeft feedback bij de opdrachten voor spreken en schrijven zodat de cursisten leren waar ze op moeten letten voor een optimale beoordeling. Op de dag van het examen komen ze niet voor verrassingen te staan.

Er is geen eindtoets. Deelnemers kunnen op verzoek een verklaring voor deelname krijgen bij minimaal 80% aanwezigheid.

De Staatexamens worden wekelijks afgenomen. Voor meer informatie en aanmelding zie: Staatsexamen NT2 programma II.

Cursusmateriaal

Een deel van het cursusmateriaal wordt in de les uitgedeeld. Aanvullend materiaal kan op instructie van de docent gedownload worden.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

Cursisten die de ATC-cursus Nederlands 4 hebben afgerond met een 7,5 of hoger en cursisten die geslaagd zijn voor de ATC-cursus Nederlands 5 kunnen zich zonder meer inschrijven. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Dit is een toets die op het Academisch Talencentrum wordt afgenomen. Om een afspraak te maken, kunt u contact op nemen: 071-5272332 / talencentrum@hum.leidenuniv.nl

• Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 12.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 50 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.