Logo Universiteit Leiden.

nl en

Nederlands voor inburgeraars niveau 6

Taal
Nederlands
Doelgroep
Inburgeraars
Startniveau
B2
Doelniveau
B2.2
Kosten
€ 1170
Startdata
September, januari, april
Instructietaal
Nederlands/Engels

Klassikale cursus

Nederlands voor inburgeraars niveau 6 wordt als klassikale cursus aangeboden.
De docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. 

Cursusbeschrijving

In deze cursus leert men ongeveer 600 woorden. In de lessen wordt klassikaal en in groepen geconverseerd en er wordt gebruik gemaakt van talenpracticumapparatuur. In deze cursus wordt er met authentieke teksten gewerkt. Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden. Per les moet men rekenen op een voorbereidingstijd van ca. 3 uur.

Na de cursus is men in staat over allerlei (actuele) onderwerpen een gesprek te voeren, zonder al te veel moeite. Ook is men in staat om een eenvoudige presentatie te houden.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Boer e.a., Nederlands op niveau (nieuwe editie), Uitgeverij Couthino. ISBN 9789046904411.
  • Gathier, M., Welkom in Nederland (3e druk), Uitgeverij Couthino. ISBN 9789046904886.

Het cursusmateriaal is inbegrepen in de cursusprijs. U krijgt het in de eerste les. Nederlands op niveau wordt ook in Nederlands 5 gebruikt en de andere boeken ook in Nederlands 3 en 4. U ontvangt elk boek maar één keer. 

Doelgroep en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleiden die in het land van herkomst minimaal 14 jaar onderwijs hebben gehad en Engels beheersen op niveau B1. Om te kunnen inschrijven deze cursus, dient u het certificaat van de voorgaande cursus te hebben behaald. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen via talencentrum@hum.leidenuniv.nl

Het tempo van de cursus is hoog. Van de cursisten wordt verwacht dat ze een actieve studiehouding hebben en de lessen thuis voorbereiden.

Rooster

Er is 3 keer per week, 3 uur les.

Code Cursus periode Dagen Tijd

 

Dit niveau wordt in april niet aangeboden 

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 14.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.