Logo Universiteit Leiden.

nl en

Nederlands voor inburgeraars niveau 2

Taal
Nederlands
Doelgroep
Inburgeraars
Startniveau
A1
Doelniveau
A2.2
Kosten
€ 1150
Startdata
September, januari, april
Instructietaal
Nederlands/Engels

Klassikale cursus

NDI2-ta en NDI2-tb zijn klassikale cursussen.
De docent en alle cursisten zijn aanwezig in het lokaal.

Cursusbeschrijving

In deze cursus leert men ongeveer 650 woorden. In de lessen wordt klassikaal en in groepen geconverseerd en er wordt gebruik gemaakt van de talenpracticumapparatuur. Verder worden teksten en grammaticaonderwerpen door de docent behandeld. Van cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden. Per les moet men rekenen op een voorbereidingstijd van ca. 3 uur.

Na de cursus is men in staat een conversatie over allerlei alledaagse onderwerpen te voeren, zoals over de eigen woonsituatie, gezinssituatie, uitgaan, studie, werk, medische zaken. Ook is men in staat opschriften en eenvoudige teksten te begrijpen.

Ter afsluiting van de cursus vindt een schriftelijke toetsing plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Boer e.a., Nederlands in gang, Uitgeverij Couthino. ISBN 9789046905609.

Het cursusmateriaal is inbegrepen in de cursusprijs. U krijgt het in de eerste les. Dit boek wordt ook in Nederlands 1 gebruikt. U ontvangt het boek maar één keer. 

Doelgroep en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleiden die in het land van herkomst minimaal 14 jaar onderwijs hebben gehad en Engels beheersen op niveau B1. Om te kunnen inschrijven deze cursus, dient u het certificaat van de voorgaande cursus te hebben behaald. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen: 071-5272332 / talencentrum@hum.leidenuniv.nl

Het tempo van de cursus is hoog. Van de cursisten wordt verwacht dat ze een actieve studiehouding hebben en de lessen thuis voorbereiden.

Rooster

Er is 3 keer per week, 3 uur les.

Code Cursus periode Dagen Tijd
ndi2-ta (klassikaal)  13 sept. t/m 22 nov. 2021 maandag, woensdag en vrijdag 9:15-12:00
ndi2-tb (klassikaal) 14 sept. t/m 19 nov. 2021 dinsdag, woensdag en vrijdag 9:15-12:00

Geen les op 4 oktober en van 18-22 oktober. 

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 14.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.