Logo Universiteit Leiden.

nl en

Conversatie B1/B2

Taal
Nederlands
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
B1
Startdata
April
Instructietaal
Nederlands
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Klassikale cursus

Deze cursus wordt als klassikale cursus aangeboden.
Bij de klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. 

Cursusbeschrijving

Wil je graag je spreekvaardigheid van het Nederlands verbeteren? Tijdens deze training werk je aan het vergroten van je woordenschat en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Waar nodig verbeter je je uitspraak en intonatie in het Nederlands.

Tijdens de training worden actuele onderwerpen besproken, afgewisseld met oefeningen om de spreekvaardigheid te bevorderen. Iedere week heeft een thema. De deelnemers moeten rekening houden met 1 uur voorbereiding per week.

Voor deze taaltraining is het noodzakelijk dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse Taal. Deze cursus richt zich op het verbeteren en perfectioneren van je spreekvaardigheid in het Nederlands.

Doelgroep en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

De cursus is bedoeld voor mensen die een uitgebreide basiskennis van het Nederlands bezitten: mensen die de cursus Nederlands 4 gevolgd hebben of een vergelijkbare cursus aan een ander taalinstituut.  Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Dit is een toets die op het Academisch Talencentrum wordt afgenomen. Om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen: talencentrum@hum.leidenuniv.nl

Van de cursisten wordt verwacht dat ze een actieve houding hebben en de lessen thuis voorbereiden. Per les moet men rekenen op een voorbereidingstijd van ca. 1 uur.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 10.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.