Logo Universiteit Leiden.

nl en

Kroatisch 2

Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
PRE-A1
Doelniveau
A1.1
Instructietaal
Kroatisch/Nederlands
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Soort cursus

De cursus kan klassikaal of online worden aangeboden. Bij 'rooster en inschrijving' vindt u een overzicht van het cursusaanbod.

Bij een klassikale cursus zijn de docent en alle cursisten aanwezig in het lokaal. Om de lessen online te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken. Controleren of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Wanneer meerdere cursussen worden aangeboden is het niet mogelijk om gedurende de cursus (tijdelijk) over te stappen naar de andere cursus.

Cursusbeschrijving

De cursus Kroatisch 2 is bedoeld voor deelnemers die de cursus Kroatisch 1 hebben gevolgd of al enige kennis van het Kroatisch hebben. Onder andere de volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld: boodschappen doen, kleren kopen en bestellen in een restaurant. Daarnaast maken de cursisten kennis met het naamvalssysteem van het Kroatisch. De benodigde grammatica wordt uitgelegd en er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vocabulaire. Alle vaardigheden komen aan bod: spreken, schrijven, lezen en luisteren. De nadruk van de cursus ligt op communiceren in het Kroatisch in alledaagse situaties. Verder wordt er aandacht besteed aan de culturele context, geschiedenis en geografie van Kroatië.

Na deze cursus is men in staat om enkele vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen te gebruiken. Men kan zichzelf voorstellen en vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens. Men kan op simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt en bereid is om te helpen.

Van de cursisten wordt verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden (ongeveer twee à drie uur per les).
Ter afsluiting van de cursus vindt een toets plaats. Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Bij alle reguliere cursussen (Kroatisch 1 t/m 6) gebruiken we onderstaande lesboeken. Het boek is niet meer in de winkel te koop, maar kan bij de docent besteld worden.  Zodra bekend is dat de cursus door kan gaan, ontvangen de cursisten hier uitgebreidere informatie over. De lesboeken zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

•    Hrvatski za početnike 1: Udžbenik i rječnik (A1 i A2). M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-384-4
•    Hrvatski za početnike 1: Vježbenica i gramatički pregled (A1 i A2).  M.  Čilaš Mikulić e.a. Hrvatska sveučilišna naklada, ISBN: 978-953-169-186-4
•    Hrvatski za početnike 1: CD

Het lesboek dat bij deze cursus wordt gebruikt, correspondeert met 2 complete niveaus van het CEFR/ERK. Het boek is bedoeld om u naar niveau A2 te begeleiden. De inhoud van het boek wordt over zes opeenvolgende cursussen verdeeld. In deze cursus behandelen we hoofdstuk 6 t/m 9 van Hrvatski za početnike, aangevuld met eigen materiaal van de docent. Na het volgen van de cursus Kroatisch 2 bereikt u ongeveer niveau A1.1. 

Doelgroep en toelatingseisen

Wilt u zich inschrijven zonder dat u eerder Kroatisch bij het Talencentrum hebt gevolgd? U bent van harte welkom! Neem dan wel graag via talencentrum@hum.leidenuniv.nl contact op met de docent om te bespreken welke cursus het meest voor u geschikt is.
De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als overige belangstellenden. De cursus is toegankelijk voor personen van 17 jaar en ouder met een afgeronde middelbare schoolopleiding.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor een online cursus is 16 en voor een klassikale cursus 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.