Logo Universiteit Leiden.

nl en

Italiaans 8

In deze cursus komen alle vaardigheden aan bod: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Er wordt ruim aandacht besteed aan grammatica, uitspraak en woordenschatverwerving. De cursus is praktisch van aard: gericht op het gebruik van de taal. De lessen vinden een keer per week plaats.

Taal
Italiaans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
B2.1
Doelniveau
B2.2
Startdata
September
Instructietaal
Italiaans
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Cursusbeschrijving

We gebruiken ook tijdens deze cursus televisie-uitzendingen als lesmateriaal en we bespreken krantenartikelen. Uw kennis van de Italiaanse grammatica wordt uitgebreid evenals uw woordenschat. U zult per week ongeveer twee uur voorbereidingstijd nodig hebben. Dit huiswerk vormt het uitgangspunt voor conversatie en discussie in de groep. Het einddoel is dat u gemakkelijker kunt converseren over diverse onderwerpen, krantenartikelen en teksten kunt lezen, hoofdpunten van actuele zaken kunt begrijpen, een samenhangende tekst of brief kunt schrijven, een presentatie kunt houden waarbij u uw meningen en plannen kunt motiveren.

Ter afsluiting van de cursus vindt er een schriftelijk, mondeling en luisterexamen plaats. Voor het mondelinge gedeelte wordt veel geoefend in de klas met conversatieopdrachten en het mondelinge examen is een presentatie in de klas.

Indien men 80% van de lessen aanwezig is geweest en de eindtoets succesvol heeft afgelegd, ontvangt men een certificaat.

Cursusmateriaal

  • Nuovo Rete B2 (hoofdstuk 5 t/m 8): ISBN: 978-88-557-0427-4

Aanbevolen:

  • Nuovo grammatica pratica della lingua italiana, Hueber Verlag Gmbh, ISBN 9783190153534, (in het Italiaans)

Of

  • Praktische Grammatica Italiaans, Intertaal, ISBN 9789460304033 (in het Nederlands)

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel of online aan te schaffen.

Doelgroepen en toelatingseisen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben.

Voor deze cursus is een kennis van de taal vereist. Cursisten die aan het Talencentrum het certificaat van Italiaans 7 behaald hebben, kunnen zich zonder meer inschrijven. Anderen dienen door middel van een toelatingstoets te bepalen of hun niveau toereikend is. Dit is een computertoets. Men kan de toets op het Talencentrum afleggen of downloaden en thuis maken.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.