Logo Universiteit Leiden.

nl en

Séminaire pratique: Le Français Juridique

Taal
Frans
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
B1/B2
Doelniveau
B2
Startdata
September
Instructietaal
Frans

Online cursus

Dit is een online cursus.
Om deze lessen te kunnen volgen wordt aangeraden een headset met microfoon te gebruiken; en gelden de volgende vereisten:

Checken of alles in orde is kan via: Quick Tech Check

Cursusbeschrijving

In dit séminaire wordt aandacht besteed aan onderwerpen en terminologie die het publiek-en privaatrecht betreffen. Franse bronnen (arresten, jurisprudentie) geven inzicht in het juridisch systeem in Frankrijk. In de colleges ligt de nadruk op gesproken interactie en gesproken productie. De cursisten houden discussies en geven presentaties over verschillende juridische onderwerpen. 

Het Séminaire pratique: Le Français Juridique CCIP- juridique is tevens een voorbereiding op het examen voor het Certificat de Français Juridique B2 van de Chambre de Commerce et d’Industrie de Paris (CCIP). Deelname aan dit examen is facultatief en de kosten voor dit examen zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Bij inschrijving dient men er rekening mee te houden dat dit een taalcursus is en geen rechtenvak.

Cursusmateriaal

  • Lexique des termes juridiques, Paris, Dalloz, (recente uitgave)
  • Syllabus (de eerste les te verkrijgen bij de docent)

Het cursusmateriaal is niet bij de cursusprijs inbegrepen. Cursisten dienen het materiaal zelf bij de boekhandel aan te schaffen.

Doelgroepen

De cursus is bedoeld voor hoger opgeleide volwassenen, zowel studenten en medewerkers van de universiteit Leiden als  belangstellenden die geen relatie met de Universiteit Leiden hebben. De cursus is toegankelijk voor rechtenstudenten, promovendi, studenten Frans, advocaten en andere juridische professionals die werken of willen gaan werken met Franse juristen en/of met juridische documenten geschreven in het Frans.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 65 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.