Logo Universiteit Leiden.

nl en

Chinees voor alumni

Taal
Chinees
Doelgroep
Extern
Medewerkers
Studenten
Startniveau
HSK niveau 4
Startdata
September, april
Instructietaal
Chinees/Engels
Tijdig inschrijven
U wordt aangeraden zich tijdig in te schrijven. Een week voor de start van de cursus wordt op basis van het aantal inschrijvingen besloten of een cursus door kan gaan.

Cursusbeschrijving

De cursus die in september van start gaat bestaat uit 12 bijeenkomsten van 1 uur en 45 min., eens per twee weken. In de tussenweek zullen er interactieve opdrachten worden gemaakt. In elke les komen de vier vaardigheden (luisteren, spreken, lezen en schrijven) aan bod. De cursus wordt afgesloten met een eindtoets.
Vanaf april bieden we nog een vervolgcursus van 6 bijeenkomsten aan. 

Cursusmateriaal

  • HSK Standard Course 5a - Textbook. ISBN 9787561940334.

Tijdens de cursus wordt ook gebruik gemaakt van materiaal dat de docenten zelf hebben samengesteld, op basis van de hedendaagse, multimedia-praktijk, en inspelend op de actualiteit. In elke les staat een actueel topic centraal. Naast leesteksten wordt gebruik gemaakt van audio, video, internet, sociale media, etc. De kennis over de Chinese taal zal op een totaal nieuwe manier opgefrist worden!

Doelgroepen en toelatingseisen

Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor alumni van de opleiding Chinees van de Universiteit Leiden. Afgestudeerden van een Sinologie-opleiding van andere universiteiten zijn ook welkom. Voor mensen die op andere manier kennis hebben gemaakt met de Chinese taal en cultuur is de toelatingseis HSK (nieuwe stijl) niveau 4.

Overige informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus is 18.
  • De studielast van deze cursus bedraagt 56 uur. Op verzoek kan een Verklaring studielast worden uitgereikt. De student dient zelf te informeren bij zijn/haar opleiding of deelname kan worden omgezet in studiepunten.
  • Vakantieperiodes staan vermeld op de jaarplanning van het Academisch Talencentrum.
  • Wanneer er onverhoopt lessen gedurende de cursus uitvallen, zullen deze aan het einde van de reeks worden ingehaald. Houdt u er rekening mee dat in dit geval de cursus een week later eindigt.
  • Het niveau van de cursus wordt aangeduid in termen van het Common European Framework of Reference for Languages.
Deze website maakt gebruik van cookies.