Logo Universiteit Leiden.

nl en

Danscursussen

De onderstaande danscursussen worden in blokken van 8 weken gegeven. Elke blok worden er twee cursussen gegeven, hier zie je welke cursus wanneer gegeven wordt.

Bachata

Bachata is een dansstijl met haar origine in de Dominicaanse Republiek. Er zijn een aantal verschillende Bachata stijlen (Dominicaanse Bachata, moderne Bachata, Antilliaanse Bachata et cetera) maar deze hebben allen, in tegenstelling tot de verschillende salsa stijlen, dezelfde basis stappen. De authentieke Dominicaanse dans bestaat uit een basis dans van een volledige 8 tel bewegend in een vierkant. De Moderne Bachata bevat elenementen van Salsa, Tango en Zouk.

Rooster

....

Docent: ....

Ballet

Deze les is zowel geschikt voor beginners als voor meer gevorderden. Het zal een uitdagende les worden met aandacht voor het opbouwen van techniek, flexibiliteit en de juiste spierontwikkeling voor dansers.

Training
De les begint met een warming up, waarin verschillende barre oefeningen zijn verwerkt, deze wordt gevolgd door pirouette en spring oefeningen. Aan het eind van de les is er tijd voor verschillende inspirerende korte combinaties in het midden van de zaal en op de diagonaal.

De les zal worden afgesloten met oefeningen voor de souplesse van de student (rek en strek oefeningen dus).

Gezondheid
Ballet dans wordt vaak onderschat, maar als je danst gebruik je vrijwel al je spieren op een intensieve manier. Ballet is extra inspannend omdat je in je basis al je buik, bil en beenspieren traint. Daarnaast worden deze spieren extra getraind tijdens de spring oefeningen. Ballet draait daarnaast om flexibiliteit, hieraan wordt in de les ook hard gewerkt. Ballet is goed voor je algemene gezondheid en spierspanning.

Niveau
Er zal in de les ruimte zijn voor uitleg van techniek en spiergebruik.

Rooster

....

Docent: ....

Buikdansen

Buikdansen is ontstaan in het oude Mesopotamië. Oorspronkelijk was het een soort van 'folkloristische' dansvorm, begeleidt door traditionele trommels en tamboerijnen. In de loop van verschillende eeuwen verspreidde deze dansvorm zich over het Midden-Oosten en Noord-Afrika en resulteerde uiteindelijk in wat nu als 'buikdansen' bekend staat. Vandaar dat deze gebieden feitelijk als thuisland van het buikdansen worden beschouwd. Bij het buikdansen, in het Arabisch 'raqs' genaamd danst men voornamelijk met de schouders, billen en heupen. Maar uiteraard worden alle bewegingen ondersteund door het hele lichaam. Vandaar dat je in het bezit moet zijn van een goede conditie: een buikdanseres danst soms wel 20 min aan een stuk. En het hele lichaam is dan continue in beweging . Daarnaast is ook concentratie vereist, want alle buikdansbewegingen gaan samen met de toon die de 'darbouka' (Arabische trommel) aangeeft. Kortom: orientaals en origineel: Buikdansen…!

Rooster

....

Docent: ....

Hip Hop

De lessen zijn makkelijk te volgen, geen ingewikkelde danspasjes en dus voor jong en oud geschikt. Door de aanstekelijke salsa, flamenco en hiphop muziek is elke les weer een feest! Je wordt er niet alleen vrolijk van, want je werkt ondertussen ook nog de nodige kilootjes weg. Daarnaast vinden ook steeds meer jongens en mannen de weg naar de danslessen. Met name streetdance en hiphop zijn erg populair!

Rooster

...

Docent:...

Kizomba

Kizomba is het Angolese woord voor ‘feest’! De muziek waar het op wordt gedanst komt uit een combinatie van Zouk muziek van de Franse Antillen en oorsponkelijke ritmes uit Afrika, in het bijzonder Semba uit Angola. Samen met verschillende ritmes uit Portugees sprekende landen heeft het zich ontwikkeld naar het hedendaagse moderne genre met een sensueel tintje gemixt met Afrikaanse ritmes waarop je onmogelijk stil kunt blijven staan.

De Kizomba heeft een karakteristieke sensuele stijl en speelse flow op een romantisch ritme. De stijl kenmerkt zich door elementen uit Zouk, Argentijnse Tango en Salsa te combineren op een basis van Afrikaanse invloeden. Het is een prachtige, intieme en zeker ook sociale partnerdans waar je danst met en voor je partner, bewegend als een eenheid.

Rooster

...

Docent:...

Rock 'n' Roll

tekst

Rooster

...

Docent: ...

Stijldansen

Altijd al een keer echt willen leren dansen? Lekker swingen op moderne muziek! Ben je beginner of gevorderd danser? Je kan moeiteloos instappen op je eigen niveau. Je zult verzekerd zijn van persoonlijke aandacht, gezelligheid en veel nieuwe mensen leren kennen. Er vaar het zelf en kom DANSEN. Zowel de latin als de ballroomdansen zullen aan bod komen. 

Rooster

...

Docent:...

Tango

tekst

Rooster

...

Docent:...

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie