Logo Universiteit Leiden.

OPGELOST: Storing Mediasite / Weblecture Live-Streams

Door een technisch probleem hebben sommige studenten problemen kunnen ondervinden wanneer ze de Weblectures Live Streams proberen te bekijken.

Probleem omschrijving

Studenten konden een van de volgende problemen ondervinden:

• Er is geen audio beschikbaar tijdens de livestream
  • De livestream is niet beschikbaar voor de student.

Workaround

We hebben ontdekt dat de volgende workarounds het probleem mogelijk verhelpen voor de studenten die zijn geraakt:

• Sluit alle tabbladen en browsers en open de livestream opnieuw
  • Open de livestream in een andere browser
  • Open de livestream in een incognitovenster
  • Gebruik een andere internetverbinding (WiFi of lan)

Update: donderdag 9 september 16:00

Aangezien de servers  al 27 uur stabiel zijn, kunnen we vaststellen dat het probleem is opgelost. Studenten zouden geen problemen meer moeten ondervinden met het bekijken van livestreams.

Excuses voor het veroorzaakte ongemak.

Update: donderdag 9 september 13:00

De streaming servers zijn nog steeds stabiel en er zijn geen fouten opgetreden bij de livestreams die vandaag hebben plaatsgevonden. Studenten zouden geen problemen meer moeten ondervinden met het bekijken van livestreams. We blijven de servers monitoren en zullen om 16:00 een update plaatsen.

Update: donderdag 9 september 09:15

De streaming servers zijn nog steeds stabiel en er zijn geen fouten opgetreden bij de livestreams die vanochtend zijn gestart. Studenten zouden geen problemen meer moeten ondervinden met het bekijken van livestreams. We blijven de servers monitoren en zullen om 13:00 een update plaatsen.

Update: woensdag 8 september 19:30

Sinds 13:00 zijn de streaming servers stabiel. We blijven de servers monitoren en zullen morgenochtend een update plaatsen.

Update: woensdag 8 september 13:00

De leverancier van Mediasite / Weblectures is het probleem aan het onderzoeken en heeft een mogelijke oorzaak gevonden. Zij werken aan een fix.

Excuses voor het veroorzaakte ongemak.